• Διεθνής πολιτική

    Ολλανδία: Επεισόδια σε όλη τη χώρα την παραμονή της πρωτοχρονιάς – Ένας νεκρός, δεκάδες αστυνομικοί τραυματίες

    • NewsRoom
    Ολλανδοί αστυνομικοί


    Χάος επικράτησε σε πολλές πόλεις σε ολόκληρη την Ολλανδία κατά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με τους εργαζόμενους στις υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης να δέχονται επαναλαμβανόμενες επιθέσεις.

    Δεκάδες αστυνομικοί τραυματίστηκαν, σε επεισόδια που αναφέρθηκαν τόσο στο Άμστερνταμ, το Ρότερνταμ και τη Χάγη, όσο και σε μικρότερες πόλεις.

    Στο Ρότερνταμ, η αστυνομία ανέφερε πως πάνω από 100 αυτοκίνητα πυρπολήθικαν, ενώ στο Αμστερνταμ και τη  τη Χάγη κχρειάστηκε η επέμβαση των αστυνομικών για να διαλυθούν πλήθη βίαιων διαδηλωτών.  Οι Αρχές προχώρησαν σε πάνω από 200 συλήψεις

    Επίθεση με πυροτεχνήματα δέχθηκαν και οι πυροσβεστικές δυνάμεις  σε διάφορες πόλεις σε όλη τη χώρα, οι οποίες επιχειρούσαν προσπαθούσαν να σβήσουν πολυάριθμες πυρκαγιές.

    Στην πόλη Χάαρλεμ, ένας 19χρονος πέθανε από τραύματα που υπέστη σε επεισόδιο με πυροτεχνήματα, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, σύμφωνα με την αστυνομία.

    Ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας υπέστη σοβαρές ζημιές από πυρκαγιά κατά την περίοδο της Πρωτοχρονιάς. Εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι συνέβη στην οδό Dr. H.E. van Geldererf στην περιοχή Loosduinen της Χάγης.

    Το αυτοκίνητο μπορεί να πήρε φωτιά λόγω πυροτεχνημάτων, αλλά αυτό ήταν ακόμη υπό διερεύνηση το πρωί της Δευτέρας. Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 12:55. Οι ίδιοι οι αστυνομικοί δεν βρίσκονταν μέσα στο όχημα όταν ξέσπασε η φωτιά.

    Πέρα από την Ολλανδία, επεισόδια σημειώθηκαν και σε αρκετές πόλεις του Βελγίου.



    ΣΧΟΛΙΑ