• Διεθνής πολιτική

    Όλαφ Σολτς: Μεγάλος κίνδυνος κλιμάκωσης του πολέμου λόγω της ρωσικής αποτυχίας

    • NewsRoom
    Όλαφ Σολτς

    Όλαφ Σολτς, Καγκελάριος της Γερμανίας


    Εβδομήντα έξι πυραύλους κατά ουκρανικών στόχων φέρεται να εξαπέλυσε η Ρωσία την Παρασκευή, σύμφωνα με δημοσίευμα της DW.

    Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επίθεση από την αρχή του πολέμου. Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς δήλωσε μεταξύ άλλων στη Süddeutsche Zeitung ότι ο κίνδυνος της περαιτέρω κλιμάκωσης του πολέμου είναι μεγάλος εξαιτίας της στρατιωτικής αποτυχίας της Ρωσίας, «Έχουμε θέσει γερά θεμέλια κατά της πυρηνικής κλιμάκωσης. Αυτό δεν εμπόδισε τον Πούτιν να συνεχίσει τον πόλεμο με ανελέητη βιαιότητα, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο. Η Ρωσία πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ο Πούτιν πρέπει να τερματίσει τον πόλεμο, να αποσύρει τα στρατεύματα και να δημιουργήσει έτσι τη δυνατότητα για αμοιβαία κατανόηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Στο πλευρό της Ουκρανίας, θα σταθούν και οι ΗΠΑ υπενθυμίζοντας, μέσω σχετικών δηλώσεων στη Frankfurter Allgemeine Zeitung, ότι θα παράσχουν ανεμπόδιστα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.

    Το συντονισμένο σχέδιο της Ρωσίας

    Όπως αναφέρει το δημοσίευμα στον γερμανικό τύπο, η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία φέρεται να είναι ένα συντονισμένο πολυετές σχέδιο της Ρωσίας που έχει ήδη καταφέρει μέρος των σκοπών της χώρας.

    «Η ιδέα δεν ήταν μόνο στρατιωτική, αλλά επιπλέον οικονομική και πολιτική: να αποδυναμωθεί η Ουκρανία και να προκληθεί ένα προσφυγικό κύμα προς την Ευρώπη. Ο κύριος στόχος της ”ειδικής επιχείρησης”  είναι αφενός να καταστήσει την Ουκρανία μη ελκυστική για τους Ρώσους και αφετέρου να κάνει την Ουκρανία να υποφέρει περισσότερο από τη Ρωσία. Ο σκοπός έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής – εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα. Παρά τις κυρώσεις και τις κινητοποιήσεις από τις 24 Φεβρουαρίου, η ύφεση στην Ουκρανία φέτος ανέρχεται στο 35%, ενώ στη Ρωσία είναι περίπου 15%. Οι κυβερνήτες του Κρεμλίνου προσπαθούν να μετατρέψουν την Ουκρανία σε ένα εγκαταλελειμμένο ερείπιο».

    Πηγή: DW.com



    ΣΧΟΛΙΑ