• Διεθνής πολιτική

    Οδησσός: Υπάρχουν τραυματίες από τη Ρωσική επίθεση λέει η Ουκρανία


    Οι ρωσικοί πύραυλοι που έπληξαν σήμερα το λιμάνι της πόλης της Οδησσού, στη νότια Ουκρανία, προκάλεσαν τραυματισμούς ανθρώπων, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιοχής, χωρίς να διευκρινίσει πόσοι είναι οι τραυματίες.

    “Δυστυχώς, κάποιοι άνθρωποι τραυματίστηκαν. Οι υποδομές του λιμανιού υπέστησαν ζημιές”, δήλωσε ο Μαξίμ Μαρσένκο σε βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Καταδικάζει την επίθεση η Βρετανία

    Η Βρετανία καταδίκασε την “αποτρόπαια” επίθεση στο ουκρανικό λιμάνι της Οδησσού, την επομένη της συμφωνίας που υπογράφηκε από τη Ρωσία και την Ουκρανία προκειμένου να επαναληφθούν οι εξαγωγές σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

    “Είναι απολύτως φρικτό ότι μόλις μια μέρα μετά τη συμφωνία αυτή”, ο Ρώσος πρόεδρος “Βλαντίμιρ Πούτιν εξαπέλυσε μια εντελώς αδικαιολόγητη επίθεση κατά της Οδησσού”, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας.

    “Αυτό δείχνει ότι δεν μπορούμε να εμπιστευόμαστε ούτε λέξη από αυτά που λέει”, πρόσθεσε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού της στο πλαίσιο της εκστρατείας της για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον, “και πρέπει να εργαστούμε επειγόντως με τους διεθνείς μας εταίρους για την εξεύρεση ενός άλλου τρόπου ώστε να εξαχθούν τα σιτηρά από την Ουκρανία χωρίς να εμπλακεί η Ρωσία και οι υποσχέσεις της που δεν τηρεί”.

    Τα μέλη του βρετανικού Συντηρητικού κόμματος αναμένεται να ψηφίσουν στις 5 Σεπτεμβρίου για να οριστεί ποιος — η Λιζ Τρας ή ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ — θα είναι ο επόμενος αρχηγός της κυβέρνησης.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης:

    Ουκρανία: Ρωσική πυραυλική επίθεση στο λιμάνι της Οδησσού – «Ο Πούτιν έφτυσε κατά πρόσωπο ΟΗΕ και Τουρκία»

    Μπορέλ: Η επίθεση στο λιμάνι της Οδησσού δείχνει την περιφρόνηση των διεθνών δεσμεύσεων από τη Ρωσία

    Τουρκία: Ανησυχία για την ρωσική επίθεση στην Οδησσό, μια μέρα μετά τη συμφωνία για τα ουκρανικά σιτηρά



    ΣΧΟΛΙΑ