• Διεθνής πολιτική

    Ο Πούτιν στρατολογεί Αφγανούς για τον Ουκρανικό πόλεμο αντί 1.500 ευρώ

    • NewsRoom
    Βλαντιμίρ Πούτιν

    Βλαντιμίρ Πούτιν


    Γερά βάζει ο Βλαντιμίρ Πούτιν το χέρι στην τσέπη για να εξασφαλίσει έναν ικανό αριθμό στρατιωτών που θα πολεμήσουν στο μέτωπο μαζί με τους Ρώσους τους Ουκρανούς.

    Κηρύσσοντας μερική επιστράτευση στη χώρα του, πολλοί Ρώσοι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν άρον – άρον την πατρίδα τους για να γλιτώσουν την φρίκη του πολέμου με τον Ρώσο πρόεδρο να βρίσκεται σε δεινή θέση.

    Η εναλλακτική του Πούτιν

    Αφού ο Πούτιν είδε ότι το κενό δεν μπορούσε να καλυφθεί με τις δικές τους στρατιωτικές δυνάμεις, στράφηκε σε ξένες προκειμένου να ενισχύσει το ρωσικό στράτευμα που παραμένει εξασθενημένο και με χαμηλό ηθικό στο μέτωπο. Οι Ουκρανοί κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στα νοτιοανατολικά της χώρας ανακτώντας τον έλεγχο πολλών περιοχών που είχαν περιέλθει στην κατοχή των Ρώσων.

    Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», o ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου αποφάσισε να επιστρατεύσει μέλη επίλεκτων δυνάμεων του Αφγανιστάν που είχαν πολεμήσει στο πλευρό των Αμερικανών στρατιωτών για να εξοντώσουν τους Ταλιμπάν στη χώρα τους. Ωστόσο, μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν, οι περισσότεροι τράπηκαν σε φυγή και βρήκαν καταφύγιο στο Ιράν.

    Σύμφωνα με δηλώσεις τους στο πρακτορείο Assosciated Press, τρία απόστρατα στελέχη του αφγανικού στρατού επιβεβαίωσαν τις προσλήψεις Αφγανών, μελών των ειδικών δυνάμεων. Οι Ρώσοι στρατολογούν σήμερα τεράστιο αριθμό Αφγανών στρατιωτών που πρόσφατα πολέμησαν μαζί με τα αμερικανικά στρατεύματα εναντίον των Ταλιμπάν στη χώρα τους. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν επίσης ότι στους Αφγανούς μαχητές προσφέρεται μηνιαίος μισθός, ύψους 1.500 ευρώ. Επιπλέον, ο Πούτιν δελεάζει με μια άλλη προσφορά τους Αφγανούς στρατιώτες που σκέφτονται να του αρνηθούν.

    Οι Αφγανοί επιλέγουν να πολεμήσουν μαζί με τους Ρώσους

    Υπόσχεται σε αυτούς και τις οικογένειές τους ασφαλή καταφύγια για να μην απελαθούν στην πατρίδα τους, όπου εκεί πλέον έχουν τα ηνία οι Ταλιμπάν. Έτσι, οι απελπισμένοι στρατιώτες επιλέγουν το υποτιθέμενο μικρότερο κακό: να πολεμήσουν στο ουκρανικό μέτωπο μαζί με τους Ρώσους στρατιώτες.

    Ένας από τους απόστρατους του αφγανικού στρατού, ο Abdul Raof Arghandiwal, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο: «Δεν θέλουν να πολεμήσουν, αλλά δεν έχουν άλλη επιλογή… όλοι φοβούνται την απέλαση περισσότερο. Μου ζητούν λύσεις, θέλουν να μάθουν τι να κάνουν. Μου γράφουν στο διαδίκτυο: ”Αν επιστρέψουμε στο Αφγανιστάν, οι Ταλιμπάν θα μας σκοτώσουν”».

    Ο Όμιλος «Wagner» διευθύνει τις προσλήψεις Αφγανών στρατιωτών Σύμφωνα με τον Αφγανό Arghandiwal, πίσω από τη νέα κινητοποίηση βρίσκεται ο ιδιωτικός στρατός του Πούτιν, η ομάδα μισθοφόρων «Wagner Group». Οι Αφγανοί στρατιώτες που επιλέγονται για να πολεμήσουν τους Ουκρανούς, λαμβάνουν από τα μέλη της Wagner εκπαίδευση δύο μηνών και στη συνέχεια στέλνονται στο μέτωπο του πολέμου, όπως γράφει η εφημερίδα «Bild».

    Διαβάστε επίσης

    ΣΥΡΙΖΑ: Χρυσές δουλειές για ακόμη μία σύμβουλο Μητσοτάκη – 235.000 από το Δημόσιο σε εταιρείες συμφερόντων της

    Πλακιωτάκης: Προκλητική η στάση των Τούρκων στη Σάμο – Στέλνουν συνανθρώπους μας στο θάνατο

    Ισραήλ: Αυξημένη η συμμετοχή στις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές



    ΣΧΟΛΙΑ