• Διεθνής πολιτική

    Ο ουκρανικός στρατός ετοιμάζεται για «μια ύστατη μάχη» στο λιμάνι της Μαριούπολης

    • NewsRoom
    Ο ουκρανικός στρατός ετοιμάζεται για «μια ύστατη μάχη» στο λιμάνι της Μαριούπολης

    (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι ετοιμάζεται για «μια ύστατη μάχη» στη Μαριούπολη, στην ανατολική Ουκρανία, που πολιορκείται από το ρωσικό στρατό για περισσότερο από 40 ημέρες.

    «Σήμερα θα είναι πιθανόν η ύστατη μάχη, επειδή τα πυρομαχικά μας εξαντλούνται. (…) Θα σημάνει το θάνατο για μερικούς από εμάς και την αιχμαλωσία για τους άλλους», έγραψε στο Facebook η 36η ταξιαρχία του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού.

    «Αργοπεθαίνουμε», προστίθεται στην ανακοίνωση.

    «Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί, αλλά σας ζητούμε αληθινά να μας θυμάστε με μια καλή κουβέντα», ζήτησε η ταξιαρχία «από τους Ουκρανούς».

    «Για περισσότερο από ένα μήνα, πολεμήσαμε χωρίς ανεφοδιασμό σε πυρομαχικά, χωρίς τροφή, χωρίς νερό», κάνοντας «τα αδύνατα δυνατά», αναφέρει ακόμη αυτή η μονάδα.

    Περίπου «τα μισά» από τα μέλη αυτής της ταξιαρχίας είναι τραυματίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

    Για περισσότερο από 40 ημέρες σφοδρών μαχών, «ο εχθρός σταδιακά μας απώθησε (…), μας περικύκλωσε και επιχειρεί τώρα να μας καταστρέψει», εξηγεί η ταξιαρχία εκφράζοντας την απογοήτευσή της για την απουσία βοήθειας «από τη διοίκηση του στρατού και από τον πρόεδρο» Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

    «Λάβαμε μόνο μία φορά 50 οβίδες, 20 νάρκες, αντιαρματικούς πυραύλους NLAW», αναφέρει η ταξιαρχία. «Τίποτε άλλο δεν μας δόθηκε», προσθέτει εκφράζοντας τη λύπη της γι’ αυτό.

    «Υπήρξαν μόνο ανεκπλήρωτες υποσχέσεις», τονίζει ακόμη.

    Διαβάστε επίσης: 

    Ουκρανία: Ομάδα ειδικών της γαλλικής χωροφυλακής συνδράμει στις έρευνες για εγκλήματα πολέμου

    Ρωσία: Η ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ δεν θα φέρει σταθερότητα στην Ευρώπη



    ΣΧΟΛΙΑ