ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ομάδα της γαλλικής χωροφυλακής έφθασαν στο Λβιφ της δυτικής Ουκρανίας για να συνδράμουν τους ουκρανούς ομολόγους τους στις έρευνες για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στα περίχωρα του Κιέβου, στα οποία περιλαμβάνεται η σφαγή της Μπούτσα, ανακοίνωσε ο πρεσβευτής της Γαλλίας στην Ουκρανία.
Πρόκειται για την πρώτη ξένη μονάδα που παρέχει τέτοιου είδους βοήθεια, έγραψε στο Twitter ο Ετιέν ντε Πονσέν.
«Υπερήφανος που υποδέχομαι στο Λβιφ το τεχνικό και επιστημονικό απόσπασμα που έφθασε για να συνδράμει τους συναδέλφους για τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν γύρω από το Κίεβο», έγραψε στα γαλλικά και τα ουκρανικά διευκρινίζοντας ότι οι γάλλοι ειδικοί αναλαμβάνουν το έργο τους από αύριο.
«Αλληλεγγύη», έγραψε ο γάλλος πρεσβευτής δίπλα στην γαλλική και την ουκρανική σημαία.
«Τεχνική ομάδα του υπουργείου Εσωτερικών επιφορτισμένη με την προσφορά της εξειδίκευσης στην ταυτοποίηση και την συλλογή στοιχείων για τις ουκρανικές αρχές, έφθασε στην Ουκρανία σήμερα», ανακοίνωσαν από το Παρίσι σε κοινή τους ανακοίνωση τα υπουργεία Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Εξωτερικών.
«Σε συμφωνία με τις ουκρανικές αρχές, θα μπορέσει επίσης να συμβάλει στην έρευνα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Οι γάλλοι χωροφύλακες στην εγκληματολογική εξέταση σκηνών εγκλημάτων, την ταυτοποίηση θυμάτων και συνοδεύονται από ιατροδικαστές.
Χθες, η ουκρανική δικαιοσύνη ανακοίνωσε ότι 1.222 άνθρωποι σκοτώθηκαν στα περίχωρα του Κιέβου από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, χωρίς να προσδιορίζει αν ο αριθμός αφορά μόνο αμάχους.
Την Παρασκευή, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι η Γαλλία συγκεντρώνει αποδείξεις για εγκλήματα πολέμου των Ρώσων στην Ουκρανία.
Διαβάστε επίσης
Ζελένσκι: Δεκάδες χιλιάδες τα θύματα στη Μαριούπολη – Η Ρωσία θα σταματήσει μόνο αν αναγκαστεί
Μπορέλ: Τα ρωσικά στρατεύματα συγκεντρώνονται στα ανατολικά για να ξεκινήσουν επίθεση στο Ντονμπάς
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Xρηματιστήριο: Ήπιες απώλειες παρά το άλμα 3% της Credia – Στο +2% η ΕΥΔΑΠ, νέο ρεκόρ στα 31,9 ευρώ για την Κρι Κρι
- Τραμπ: Κλιμακώνει τον εμπορικό πόλεμο με τον Καναδά – Στο 50% οι δασμοί στα αυτοκίνητα και τον χάλυβα από 1η Ιανουαρίου 2027
- Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Στα 55,3 εκ. ευρώ οι δωρεές στις Ένοπλες Δυνάμεις για το 2026 – Ποιοι έδωσαν τα μεγαλύτερα ποσά
- Wall Street: Νευρικό ξεκίνημα περιμένοντας τις ανακοινώσεις Τραμπ για Ιράν – Τα αποτελέσματα της Nvidia στο επίκεντρο αυτή την εβδομάδα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.