• Διεθνής πολιτική

    Νίκος Δένδιας: Συνάντηση με Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες το μεσημέρι

    Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας (Δ) υποδέχεται τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου (Mevlut Cavusoglu) (Α), κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021. Ενόψει της επερχόμενης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ του Ιουνίου, κατά την οποία θα επανεξεταστεί ενδελεχώς η συμπεριφορά της Τουρκίας με βάση τη διττή προσέγγιση όσον αφορά τις ευρω-τουρκικές σχέσεις και μετά την επίσημη πρόσκληση που του απηύθυνε σε ανταπόδοση της πρόσφατης επίσκεψής του στην Άγκυρα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί στις 11:00 το πρωί στην Αθήνα με τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δέχτηκε τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών στο Μέγαρο Μαξίμου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές


    Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες σήμερα στις 14:00 ώρα Ελλάδος.

    Η εν λόγω συνάντηση γίνεται στο περιθώριο της Διάσκεψης Δωρητών για τον Σεισμό στην Τουρκία και την Συρία, που πραγματοποιείται στην βελγική πρωτεύουσα.

    «Στις 13:00 θα συναντηθώ με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλουτ Τσαβούσογλου» δήλωσε ο Νίκος Δένδιας προσερχόμενος στην Διάσκεψη μιλώντας φυσικά σε ώρα Βελγίου.

    Η ΕΕ, σε συντονισμό με τις τουρκικές αρχές, διοργανώνει στις Βρυξέλλες διάσκεψη με στόχο τη συγκέντρωση πόρων και τον συντονισμό των επιχειρήσεων διάσωσης και ανοικοδόμησης.

    Η διάσκεψη θα ξεκινήσει με τις ομιλίες της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, του Σουηδού πρωθυπουργού Ουλφ Κρίστερσον -η χώρα του οποίου ασκεί την εναλλασσόμενη προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ- καθώς και αυτής του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσω τηλεδιάσκεψης.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρυσοχοΐδης: Η πορεία της δημοπράτησης και της υπογραφής της αμαρτωλής 717/2014

    Σκέρτσος για Τέμπη: Απόδοση ευθυνών μέχρι τέλους – Αλλαγή νοοτροπίας σε επίπεδο δημόσιας διοίκησης



    ΣΧΟΛΙΑ