ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε σήμερα τους Ισραηλινούς Δρούζους να μην διασχίζουν τα σύνορα με τη Συρία, μετά την αποστολή από τη Δαμασκό κυβερνητικών δυνάμεων στο νότιο τμήμα της χώρας για να βάλουν τέλος σε συγκρούσεις όπου εμπλέκεται η κοινότητα των Δρούζων.
«Μην διασχίζετε τα σύνορα», ανέφερε ο Νετανιάχου σε μια ανακοίνωση, εκτιμώντας πως η κατάσταση στη Σουέιντα, μια πόλη με πλειονότητα Δρούζων κατοίκων στη νότια Συρία, είναι «πολύ σοβαρή».
Οι συγκρούσεις συνεχίζονταν σήμερα στην πόλη αυτή, που ήταν μέχρι πρότινος υπό τον έλεγχο ντόπιων Δρούζων μαχητών και όπου αναπτύχθηκαν οι κυβερνητικές δυνάμεις χθες, Τρίτη. Μέλη της κοινότητας των Δρούζων, μιας μυστικιστικής μειονότητας του Ισλάμ, είναι εγκατεστημένα επίσης στο Ισραήλ.
Διαβάστε επίσης:
Ανδρουλάκης: «Δεν μας αξίζει ένας αδύναμος και πολιτικά εκβιαζόμενος πρωθυπουργός»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Στο Καράκας ο Κρις Ράιτ – Συμφωνίες πετρελαίου και επέκταση της Chevron
- ΙΑΕΑ: Άγνωστη η κατάσταση του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν όσο παραμένει άλυτος ο πόλεμος με τις ΗΠΑ
- Μπέρναμ: Το νερό στο επίκεντρο του βρετανικού σχεδίου για δημόσιο έλεγχο
- Γεραπετρίτης – Γκίλφοϊλ: Ισχυρότερες από ποτέ οι σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.