• Διεθνής πολιτική

    Νέο σκάνδαλο στο κόμμα της Ακσενέρ: Γιος και ανιψιός βουλευτή κατηγορούνται για βιασμό και ξυλοδαρμό 2 γυναικών

    • NewsRoom

    Μεράλ Ακσενέρ


    Σάλος έχει ξεσπάσει στα πολιτικά δρώμενα της Τουρκίας, καθώς γιος και ανιψιός βουλευτή της Προέδρου του Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ, φέρεται πως κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό και τον βιασμό δύο γυναικών.

    Οι παραιτήσεις βουλευτών από το Καλό Κόμμα της Μεράλ Ακσενέρ στην Τουρκία διαδέχονται η μία την άλλη, μετά τα σκάνδαλα που ήρθαν στο προσκήνιο. Μεταξύ των σκανδάλων που έχουν προκαλέσει αναστάτωση στο Καλό Κόμμα της Τουρκίας, το τελευταίο δεκαήμερο, είναι και αυτό που οδήγησε στην παραίτηση του βουλευτή Αντνάν Μπεκέρ.

    Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Oda TV, ο γιος του και ο ανιψιός του κατηγορήθηκαν για τον ξυλοδαρμό και τον βιασμό δύο νεαρών γυναικών στην Άγκυρα, τον περασμένο Φεβρουάριο.

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα θύματα πήγαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και υπέβαλαν μήνυση, ωστόσο η διαδικασία δεν προχώρησε ποτέ, καθώς ο αστυνομικός που τους πήρε κατάθεση, ξαφνικά μετατέθηκε.

    Υπενθυμίζουμε ότι το μεγαλύτερο σκάνδαλο που ξέσπασε στο Καλό Κόμμα αποκαλύφθηκε από την ίδια την Ακσενέρ, η οποία σε ομιλία της στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, είπε χαρακτηριστικά: «Θα ήμουν ανόητη αν δεν διέγραφα αυτούς που κακοποιούσαν φτωχά κορίτσια και νεαρά αγόρια».

    Αργότερα, έγινε γνωστό ότι στελέχη του Καλού Κόμματος κατηγορούνται πως οδηγούσαν νεαρούς άνδρες και γυναίκες σε ξενοδοχεία και τους χρησιμοποιούσαν ως «δολώματα», με στόχο να παγιδεύσουν σημαντικά πρόσωπα.

    Διαβάστε επίσης:

    Χατζηθεοδοσίου: ‘Ωρα να σχεδιάσουμε και να εφαρμόσουμε μια νέα Εθνική Στρατηγική για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

    Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον επικεφαλής των Εργατικών, Keir Starmer

    Γέρακας: Συνελήφθη 66χρονος πλαστογράφος με όφελος πάνω από 5,5 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ