• Διεθνής πολιτική

    Μητέρα και σύζυγος Ναβάλνι σε Πούτιν: Δώσε μας τη σορό του για να τον θάψουμε με αξιοπρέπεια

    • NewsRoom
    Αλεξέι Ναβάλνι

    Αλεξέι Ναβάλνι


    Το θρίλερ με τη σορό του Αλεξέι Ναβάλνι παραμένει και τόσο η μητέρα όσο και η σύζυγός του ζητούν από το Κρεμλίνο και προσωπικά από τον Βλαντιμίρ Πούτιν να τους δοθεί η σορός του ανθρώπου τους για να ταφεί με την αξιοπρέπεια που του αρμόζει.

    Σπαρακτική έκκληση σε Πούτιν από τη μητέρα του Ναβάλνι

    Η μητέρα του Αλεξέι Ναβάλνι απηύθυνε άμεση έκκληση στον Βλαντιμίρ Πούτιν για την της σορού επιστροφή του γιου της.

    Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο YouTube, η 69χρονη Λιουντμίλα Ναβάλναγια, η οποία στέκεται έξω από τη σωφρονιστική αποικία Polar Wolf του Αρκτικού Κύκλου, όπου πέθανε ο Ναβάλνι, δήλωσε:

    «Απευθύνομαι σε εσάς, Βλαντιμίρ Πούτιν, διότι η λύση αυτού του προβλήματος εξαρτάται μόνο από εσάς. Αφήστε με να δω επιτέλους τον γιο μου. Απαιτώ να απελευθερωθεί αμέσως η σορός του Αλεξέι, ώστε να μπορέσω να τον θάψω με ανθρώπινο τρόπο».

    Νέα έκκληση από τη Γιούλια Ναβάλναγια  για την επιστροφή της σορού του συζύγου της

    Η σύζυγος του Αλεξέι Ναβάλνι υπέβαλε εκ νέου αίτημα να της επιστραφεί η σορός του συζύγου της «για να ταφεί με αξιοπρέπεια». Απευθυνόμενη στα σχόλια του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, στα οποία αποκάλεσε τη Γιούλια «άξεστη» για τις κατηγορίες της ότι δολοφόνησαν τον σύζυγό της με Novichok, η Ναβάλναγια είπε:

    «Δεν με ενδιαφέρει πώς σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του δολοφόνου τα λόγια μου. Δώστε πίσω το σώμα του Αλεξέι και αφήστε τον να ταφεί με αξιοπρέπεια, μην εμποδίζετε τους ανθρώπους να τον αποχαιρετήσουν. Και πραγματικά ζητώ από όλους τους δημοσιογράφους που μπορεί να εξακολουθούν να κάνουν ερωτήσεις: μην ρωτάτε για μένα, ρωτήστε για τον Αλεξέι».

    Διαβάστε επίσης:

    Πεσκόφ σε χήρα Ναβάλνι: Αβάσιμα και απεχθή τα περί δολοφονίας από τον Πούτιν 

    Γάζα: Ο ΠΟΥ ολοκλήρωσε μια δεύτερη αποστολή εκκένωσης του νοσοκομείου Νάσερ

    ΟΗΕ: $100 εκατ. για ανθρωπιστικές κρίσεις που έχουν μικρή χρηματοδότηση



    ΣΧΟΛΙΑ