• Διεθνής πολιτική

    Μέρκελ: Χαιρετίζει την κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή

    • NewsRoom

    Άνγκελα Μέρκελ Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


    Η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ χαιρέτισε σήμερα μέσω του εκπροσώπου της ως «καλή είδηση» την απόφαση για κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή, ενώ η κυβέρνηση τάχθηκε και πάλι υπέρ της λύσης των δύο κρατών.

    «Το θέμα τώρα είναι η κατάπαυση του πυρός να γίνει σεβαστή ώστε να διαρκέσει», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι εξίσου σημαντικό είναι «να καταστεί άμεσα εφικτή η εκ νέου παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας για τον πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας». Ο κ. Ζάιμπερτ σημείωσε ακόμη ότι πρέπει τώρα να συνεχιστεί η προσπάθεια για έναν ουσιαστικό πολιτικό διάλογο και επισήμανε ότι “μόνο μια πολιτική λύση δύο κρατών θα μπορούσε να διευθετήσει τα αίτια της διένεξης”. Αυτό θα πρέπει να έχουν ως στόχο όλες οι πλευρές, ανέφερε.

    Την απόφαση για κατάπαυση του πυρός χαιρέτισε και ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, με ανάρτησή του στο Twitter: «Τώρα το ζήτημα είναι να αντιμετωπιστούν τα αίτια και να καλλιεργηθεί αμοιβαία εμπιστοσύνη, προκειμένου να φτάσουμε σε λύση», έγραψε και ευχαρίστησε ιδιαίτερα την κυβέρνηση της Αιγύπτου για τον ρόλο που διαδραμάτισε στην προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης.

    Διαβάστε επίσης:

    Συμφωνία Ισραήλ – Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας

    Μέρκελ: Προαναγγέλλει διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ μετά την παραίτησή τους από την επιβολή κυρώσεων στον Nord Stream 2

    Ισραήλ: Συζητά μονομερή εκεχειρία στη Γάζα



    ΣΧΟΛΙΑ