• Διεθνής πολιτική

    Μεντβέντεφ: Είμαστε πιθανόν στο χείλος ενός νέου παγκόσμιου πολέμου

    • NewsRoom

    Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ


    «Ο κόσμος είναι άρρωστος και είναι αρκετά πιθανόν ότι βρίσκεται στο χείλος ενός νέου παγκόσμιου πολέμου», δήλωσε σήμερα σε συνέδριο στη Μόσχα ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος στο πανίσχυρο συμβούλιο ασφαλείας του Πούτιν και στενός σύμμαχός του.

    Ο ίδιος δήλωσε ότι ένας τέτοιος παγκόσμιος πόλεμος δεν είναι αναπόφευκτος, ωστόσο, πρόσθεσε πως οι κίνδυνοι μιας πυρηνικής αντιπαράθεσης αυξάνονται –και είναι πιο σοβαροί από τις ανησυχίες για την κλιματική αλλαγή.

    Σημειώνεται ότι ο Μεντβέντεφ δήλωσε την Κυριακή πως, αν η Ομάδα των 7 (G7) απαγορεύσει τις εξαγωγές προς τη Ρωσία, η Μόσχα θα απαντήσει καταργώντας τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά, η οποία επιτρέπει ζωτικής σημασίας εξαγωγές δημητριακών από την Ουκρανία.

    Παράλληλα, η Ομάδα των Επτά περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει σχεδόν πλήρως τις εξαγωγές προς τη Ρωσία, είχε μεταδώσει την περασμένη εβδομάδα το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo επικαλούμενο ιαπωνικές κυβερνητικές πηγές. Η Ρωσία έχει επανειλημμένα απειλήσει ότι θα σταματήσει να συμμετέχει στη συμφωνία για τα σιτηρά, η ισχύς της οποίας πρόκειται να εκπνεύσει στις 18 Μαΐου.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

    Διαβάστε επίσης

    Μεντβέντεφ: Η Μόσχα θα καταργήσει τη συμφωνία για τα σιτηρά, αν η G7 απαγορεύσει τις εξαγωγές προς τη Ρωσία



    ΣΧΟΛΙΑ