ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ιταλία δεν συμμετέχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, δεν ζητήθηκε η άδεια για την χρήση των αμερικανικών βάσεων και δεν νομίζω ότι αυτό θα συμβεί, δήλωσε η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι στη Βουλή.
«Μπορώ να εγγυηθώ, πάντως, ότι για να ληφθεί μια τέτοια απόφαση, θα πρέπει να έχει προηγηθεί ψήφος του κοινοβουλίου, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη όταν δεν κυβερνούσαμε εμείς», πρόσθεσε η Μελόνι.
H διμερής συμφωνία της Ρώμης με την Ουάσιγκτον ορίζουν ότι, σε περίπτωση που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν για πολεμικές επιχειρήσεις τις στρατιωτικές βάσεις που διαθέτουν στην Ιταλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να ζητήσουν και να λάβουν σχετική άδεια από την ιταλική κυβέρνηση.
Από την μεριά τους, οι δυο μεγαλύτερες δυνάμεις της ιταλικής αντιπολίτευσης, το Δημοκρατικό Κόμμα και το Κίνημα Πέντε Αστέρων, ζήτησαν με έμφαση από την κυβέρνηση να εγγυηθεί ότι η χώρα δεν θα πάρει μέρος, με κανέναν τρόπο, στις συρράξεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Διαβάστε επίσης
Ιράν: «Το τέλος του καθεστώτος πλησιάζει» εκτιμά ο γιος του Σάχη
Το «ευχαριστώ» του Τραμπ στο Ιράν για την… προγραμματισμένη επίθεση
Η πρώτη αντίδραση Χαμενεΐ: Δεν βλάψαμε κανέναν, δεν θα υποκύψουμε στην επιθετικότητα κανενός
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Euroholdings (Αρ. Πίττας και Μ. Λάτση): Κέρδη 1,7 εκατ. δολάρια στο εξάμηνο και στροφή στα δεξαμενόπλοια – mononewsTV
- Μελάνια Τραμπ: Απειλεί με αγωγή 1 δισ. δολαρίων τον γιο του Τζο Μπάιντεν, Χάντερ, για «δυσφημιστικούς ισχυρισμούς»
- Ζελένσκι: Θα συναντηθεί σήμερα με Στάρμερ στην Ντάουνινγκ Στριτ
- Δεκαπενταύγουστος: Συνεχίζεται η έξοδος των αδειούχων – Γεμάτο το λιμάνι του Πειραιά, ασφυκτικά τα πλοία
