ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ιταλία: Κοινοβουλευτική πρόταση για κρατικοποίηση χρυσού 300 δισ. – Σήμα κινδύνου από ΕΚΤ και Βρυξέλλες
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι τοποθετήθηκε, με σύντομο βίντεο που ανήρτησε σήμερα στο διαδίκτυο, στον υπό κατάρτιση κρατικό προϋπολογισμό.
«Τις ώρες αυτές διαβάζω δηλώσεις που απορρέουν από τη φαντασία, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση θα ήθελε να αυξήσει τους φόρους που καταβάλλουν οι πολίτες. Είναι ψέματα», τόνισε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι. «Αυτό το έκαναν οι αριστερές κυβερνήσεις, εμείς τους φόρους τους μειώνουμε, όπως ξέρουν καλά οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι εργαζόμενες γυναίκες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες», συμπλήρωσε η Μελόνι.
«Θέλω να γίνω σαφής για μια ακόμη φορά. Ο πολιτικός πολιτισμός της κυβέρνησής μας προβλέπει μείωση των φόρων και στήριξη οικογενειών και επιχειρήσεων, όχι επιπλέον επιβάρυνση των πολιτών», είπε τέλος η Τζόρτζια Μελόνι.
Η όλη συζήτηση γύρω από τον νέο κρατικό προϋπολογισμό πήρε μεγάλη έκταση μετά τις δηλώσεις του Ιταλού υπουργού Οικονομικών Τζανκάρλο Τζορτζέτι ο οποίος, στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, δήλωσε ότι «θα χρειαστούν θυσίες από όλους» με «δίκαιη φορολόγηση εσόδων και κερδών».
Διαβάστε επίσης:
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πολάκης επιμένει στη συνάντηση των 5 – Ο Κασσελάκης δηλώνει «παρών»
Ευρωαγορές: Επιστροφή σε θετικό έδαφος μετά την υποχώρηση του πετρελαίου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Γιατί η μετοχή κάνει ράλι και πού οφείλονται τα νέα υψηλά 25 ετών
- ΒΣ Καρούλιας: Πού ψάχνει έξτρα τζίρο και κέρδη ο Χρήστος Αργυρού
- Κομισιόν: Απόφαση σταθμός “απενεργοποιεί” το ETS2- Τι αλλάζει για τα ορυκτά καύσιμα και τον εξηλεκτρισμό
- Το απίστευτο τρολάρισμα στον Αλέξη από τον… Χάρι Πότερ, ποια είναι η Ζωή του Μαξίμου, ο Γιάνης και το Grexit και πως έφτασε η Νίκη στη… νίκη