ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Ιταλός υπουργός Μεταφορών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μελόνι, Ματέο Σαλβίνι, έκανε πριν από λίγο δηλώσεις για το αίτημα των εισαγγελέων της Σικελίας για καταδίκη του σε έξι χρόνια φυλάκισης. Η όλη υπόθεση αφορά το πλοίο της ΜΚΟ Open Arms και ο Σαλβίνι κατηγορείται για στέρηση της ελευθερίας σε μετανάστες και πρόσφυγες και για άρνηση να εγκρίνει επιβεβλημένη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού.
«Ευχαριστώ την κυβέρνηση και τα κόμματα που την συνθέτουν για τη μεγάλη, στοργική αλληλεγγύη τους. Πρόκειται για μια πολιτική δίκη και για προσπάθεια της αριστεράς να επιτεθεί κατά της κυβέρνησης και του δικαιώματος υπεράσπισης των εθνικών συνόρων», δήλωσε ο γραμματέας της Λέγκα.
«Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, αλλά έχουμε και την πρόγνωση ότι στη δίκη αυτή υπάρχουν κάποιες ανορθόδοξες πτυχές. Ευχόμαστε να υπάρξει αίσιο τέλος», πρόσθεσε από την πλευρά της η γερουσιαστής της Λέγκα και συνήγορος υπεράσπισης του Σαλβίνι, η Τζούλια Μποντζόρνο.
Διαβάστε επίσης:
ΗΠΑ: Δίωξη για οπλοκατοχή στον ύποπτο για την απόπειρα δολοφονίας του Ντ. Τραμπ
Ευρωαγορές: Χαμηλό κλείσιμο εν αναμονή της απόφασης της Fed για τα επιτόκια
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και σκόνη
- ONEX: Τελετή για το 700ο πλοίο που θα επισκευαστεί στα Ναυπηγεία Ελευσίνας – Είναι πλοίο της Μελίνας Τραυλού
- Επιστολή Αμερικανών βουλευτών στον Ντόναλντ Τραμπ: Ο Ερντογάν εδώ και χρόνια απειλεί να εισβάλει σε Ελλάδα και Ισραήλ
- Costamare (Κωστής Κωνσταντακόπουλος): Πούλησε δύο πλοία με κέρδος 7,4 εκατ. δολαρίων
