• Διεθνής πολιτική

    Μαρτυρία Ελλήνων στο Σουδάν: «Είμαστε εγκλωβισμένοι στη μητρόπολη και πυροβολούν απ’έξω»

    • NewsRoom
    άνδρες παραστρατιωτικής οργάνωσης στο Σουδάν με όπλα καταλαμβάνουν το αεροδρόμιο του Χαρτούμ


    15 Έλληνες φέρεται πως είναι εγκλωβισμένοι στη μητρόπολη στο Χαρτούμ του Σουδάν, μέσα σε διασταυρούμενα πυρά.

    Την ώρα που μιλούσε ακούγονταν συνεχώς πυροβολισμοί. «Ήταν αδύνατον να βγει κανένας έξω», εξήγησε ο κ. Σάββας, μητροπολίτης Νουβίας,

    «Έχουμε πρόβλημα. Έχω κόσμο που έχει εγκλωβιστεί εδώ μέσα από το πρωί του Σαββάτου που τελέστηκε η ακολουθία. Δεν μας είχε ενημερώσει κανείς ότι θα συμβεί κάτι στο Σουδάν» ανέφερε μεταξύ άλλων.

    Όσον αφορά τους δύο Έλληνες που τραυματίστηκαν από έκρηξη ρουκέτας το πρωί του Μεgάλου Σαββάτου, ο κ. Σάββας ανέφερε στην κάμερα του Alpha «Νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, έχουν προγραμματίσει για σήμερα χειρουργείο. Ο ένας έχει τραυματιστεί στα κάτω άκρα και ο άλλος στο ένα κάτω άκρο, την κοιλιά και πάνω από το μάτι. Οι γιατροί λένε ότι είναι σταθερή η κατάστασή τους».

    Παράλληλα, ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας, Γεράσιμος Παγουλάτος, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η ζωή και των δύο τραυματιών δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο, αλλά νοσηλεύονται σε νοσοκομείο προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες επεμβάσεις για την αφαίρεση των θραυσμάτων από τα πόδια του ενός και από την κοιλιακή χώρα του άλλου.

    «Η υγεία τους είναι καλά, βέβαια έχουν και τις αγωνίες τους εάν και πότε θα γίνει η εγχείρηση και φυσικά πότε θα τελειώσει ο εμφύλιος που ξεκίνησε από χθες, Σάββατο» δήλωσε αναφορικά με την επικοινωνία που είχε με έναν εκ των δύο τραυματιών.

    Υπενθυμίζεται ότι από τις συγκρούσεις στο Σουδάν έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 56 άνθρωποι μέσα σε δύο ημέρες. Δύο Έλληνες είναι ανάμεσα στους τραυματίες.

    Το υπουργείο Εξωτερικών συνέστησε στους Έλληνες να αποφεύγουν τα ταξίδια στο Σουδάν.

    Διαβάστε επίσης:

    ΗΠΑ: Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, πολλοί τραυματίστηκαν σε περιστατικό με πυροβολισμούς στην Αλαμπάμα

     



    ΣΧΟΛΙΑ