ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Μανιφέστο» με έκκληση για αλλαγή στο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα έδωσε στη δημοσιότητα ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, δίνοντας και επισήμως το έναυσμα για τον εσωκομματικό πόλεμο κατά του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, μετά την εκλογική ήττα του δεύτερου στις προεδρικές εκλογές της 28ης Μαΐου.
Στο μανιφέστο σημειώνεται ότι η κοινωνία αναμένει αλλαγή από την αντιπολίτευση και «δεν είναι δυνατόν να συμπεριφερόμαστε σαν να μην έχει συμβεί τίποτα όταν υπάρχει αυτή η ανάγκη, να επιμένεις στα παλιά λάθη.
Αυτό σημαίνει ότι δεν κατανοείς τα συναισθήματα εκατομμυρίων πολιτών που υποφέρουν από την ήττα».
Επισημαίνει ότι η αντιπολίτευση απέτυχε να προσφέρει μια εναλλακτική πρόταση εξουσίας και τονίζει:
«Τα τελευταία χρόνια, που το κράτος έχει εκφυλιστεί, τα κόμματα της αντιπολίτευσης της Τουρκίας απέτυχαν να προστατεύσουν τη δημοκρατία.
Ωστόσο, τα κόμματα είναι οι κύριοι θεματοφύλακες της δημοκρατίας, έχουν την ευθύνη να προστατεύουν και να αναπτύσσουν τη δημοκρατία.
Η αντιπολίτευση δεν είναι μόνο μια εναλλακτική πρόταση για τους πολίτες. αλλά και ένα απαραίτητο στοιχείο ισορροπίας και ελέγχου για τη δημοκρατία».
Στο μανιφέστο αναφέρεται επίσης ότι η Τουρκία έχασε την ευκαιρία για αλλαγή στις τελευταίες εκλογές.
«Το αίτημα των ψηφοφόρων της αντιπολίτευσης για αλλαγή δεν μπόρεσε να ικανοποιηθεί.
Δεν προσφέρθηκε εμπιστοσύνη και ελπίδα για αλλαγή του καθεστώτος. Λόγω των καταστροφικών επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης, τόσο οι βουλευτικές όσο και οι προεδρικές εκλογές χάθηκαν σε συνθήκες που η κυβέρνηση ήταν στην πιο αδύναμη θέση.
Ως αποτέλεσμα, προκλήθηκε μια μεγάλη απογοήτευση και απόγνωση σε όσους απαιτούσαν αλλαγή».
Η αλλαγή στην αντιπολίτευση είναι το κοινωνικό αίτημα και το κλειδί είναι το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, υποστηρίζει ο Ιμάμογλου.
Πηγή: ΕΡΤ
Διαβάστε επίσης:
Πλαστικά Κρήτης: Από 8 Αυγούστου η καταβολή καθαρού μερίσματος €0,4275/μετοχή
Ιταλία: Στο Συνταγματικό Δικαστήριο οι γερμανικές αποζημιώσεις
Μπάιντεν: Η βία με τη χρήση όπλων διαλύει τις κοινότητές μας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΣΥΡΙΖΑ: Η κατρακύλα της χώρας στο επίπεδο της ελευθερίας του Τύπου φέρει την υπογραφή της κυβέρνησης
- Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση βαφτίζει το ψάρι κρέας, επειδή ο ελεγχόμενος υπουργός λέγεται Καραμανλής
- Ανοίγει ο δρόμος για επιστροφή μεταναστών στην Ελλάδα μετά από απόφαση του Γερμανικού Διοικητικού Δικαστηρίου
- Σπαρτιάτες: Αθώωση όλων των κατηγορουμένων προτείνει η Εισαγγελέας – Καμία εξαπάτηση εκλογέων
