ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε σήμερα ότι την επόμενη Δευτέρα θα επαναλειτουργήσει η γαλλική πρεσβεία στην Τρίπολη της Λιβύης, επαναλαμβάνοντας ότι οι τουρκικές και ρωσικές δυνάμεις θα πρέπει να αποχωρήσουν άμεσα από τη χώρα αυτή.
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μετά τη συνάντηση που είχε ο Μακρόν στο Παρίσι με τον επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Μοχάμεντ ελ Μένφι.
«Από την Δευτέρα, η πρεσβεία μας στην Τρίπολη θα ανοίξει και πάλι», είπε ο Γάλλος ηγέτης.
Η πρεσβεία είχε κλείσει από το 2014.
Ο Μακρόν είπε επίσης ότι η Γαλλία και οι Ευρωπαίοι εταίροι της θα στηρίξουν τις πολιτικές προσπάθειες της Λιβύης και κάλεσε τις τουρκικές και τις ρωσικές δυνάμεις να αποχωρήσουν από τη χώρα αυτή το συντομότερο δυνατόν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Λευκός Οίκος: Δεν θα υπάρξει διάγγελμα του Τραμπ για τα χτυπήματα στο Ιράν το Σάββατο
- Πετρελαιοφόρα αποφεύγουν το ζωτικής σημασίας Στενό του Ορμούζ
- Μαρία Καρυστιανού: Έδωσε το «παρών» στο Σύνταγμα για την επέτειο των Τεμπών
- Μακρόν: Ζητά έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κρίση στη Μέση Ανατολή
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.