• Διεθνής πολιτική

    Μακρόν: Η Ρωσία έχει βάλει στο στόχαστρο τους Ολυμπιακούς Αγώνες

    • NewsRoom

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν


    Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε «βέβαιος» ότι η Ρωσία «έχει βάλει στο στόχαστρο» τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, «συμπεριλαμβανομένης της ενημέρωσης», αφήνοντας υπονοούμενα ότι η χώρα δεν θα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τους Αγώνες το καλοκαίρι.

    «Η Ρωσία προωθεί κάθε μέρα το ότι δεν μπορούμε να κάνουμε αυτό ή το άλλο, επομένως θα ήταν ρίσκο. Και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να κρατηθούμε. Το σθένος, η αυτοπεποίθηση, η σχέση με την αλήθεια, είναι η δύναμη των δημοκρατιών και των μεγάλων εθνών» δήλωσε ο Μακρόν, με την ευκαιρία της παρουσίας του στα εγκαίνια του Ολυμπιακού Κέντρου υγρού στίβου, στο Σεν Ντενί.

    Μακρόν: Προτιμώμενο σενάριο η τελετή έναρξης στο Σηκουάνα, έχουμε εναλλακτικές

    Η πραγματοποίηση της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σηκουάνα παραμένει το «προτιμώμενο σενάριο», παρά τις απειλές ότι θα μπορούσε να γίνει στόχος τρομοκρατικής επίθεσης, όπως ξεκαθάρισε ο Μακρόν.

    «Το προτιμώμενο σενάριο, αυτό που προετοιμάζουμε, που υποθέτουμε και που θέλουμε, είναι προφανώς αυτό που έχει σχεδιαστεί με όλους τους διοργανωτές και του οποίου οι λεπτομέρειες θα αποκαλυφθούν εν καιρώ. Πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη γι’ αυτήν την τελετή έναρξης» τόνισε ο Γάλλος Πρόεδρος, παραδεχόμενος ότι η χώρα του βρίσκεται «εδώ και πολλά χρόνια υπό τρομοκρατική απειλή».

    «Προετοιμάζουμε διάφορα σενάρια. Αν η απειλή εξελισσόταν και αν θεωρούσαμε ότι το απαιτούσαν οι συνθήκες, έχουμε εναλλακτικά σενάρια» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Σεισμός 6 Ρίχτερ στη βορειοανατολική Ιαπωνία

    Μητσοτάκης – CEOs φαρμακευτικών κολοσσών: Σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας για επενδύσεις – Το κλίμα, το μενού και τα Μάρμαρα

    Ζελένσκι σε Φινλανδούς: Ο Πούτιν ετοιμάζεται να επιστρατεύσει άλλους 300.000 στρατιώτες



    ΣΧΟΛΙΑ