ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο αμερικανός υπουργός Εμπορίου Χάουαρντ Λούτνικ δήλωσε την Τρίτη ότι η κυβέρνηση Τραμπ έχει καταλήξει στην πρώτη εμπορική της συμφωνία, αλλά δήλωσε ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί πλήρως και αρνήθηκε να κατονομάσει τη χώρα που εμπλέκεται.
«Έχω μια τελειωμένη συμφωνία, τελειωμένη, τελειωμένη τελειωμένη, αλλά πρέπει να περιμένω την έγκριση του πρωθυπουργού και του κοινοβουλίου τους, την οποία αναμένω σύντομα» δήλωσε ο Λούτνικ στο CNBC.
Ο ίδιος είπε ότι δεν έχει άμεση επαφή με την Κίνα, λέγοντας ότι αυτές οι διαπραγματεύσεις βρίσκονταν στο «χαρτοφυλάκιο» του υπουργού Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ.
«Το χαρτοφυλάκιό μου περιλαμβάνει τις εμπορικές συμφωνίες με τον υπόλοιπο κόσμο» είπε ο Λούτνικ.
Ο ίδιος ανέφερε ότι η Wall Street κάνει λάθος για τους δασμούς του Ντόναλντ Τραμπ διότι δεν βλέπει τη μεγάλη εικόνα.
Ο Τραμπ δεν είναι επικεντρωμένος στις αγορές, υπογράμμισε.
Διαβάστε επίσης
Η Γαλλία προτείνει να επιβληθεί «τέλος διαχείρισης» για κάθε μικρό δέμα που εισέρχεται στην Ευρώπη
Eurovision 2025: Απαγορεύει τις σημαίες «αλληλεγγύης» και τις ΛΟΑΤΚΙ+ επί σκηνής
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αριστοτέλης Ωνάσης: Οι ατάκες του για τις γυναίκες και ο μύθος πίσω από τα λόγια
- Πρώην μέλος του Παναθηναϊκού, τον απέλυσε ο Μαρινάκης και αναλαμβάνει αποστολή… βουνό!
- Αποθήκευση άνθρακα: Προχωρά η επένδυση στον Πρίνο εν αναμονή εγκρίσεων και θεσμικού πλαισίο
- Τι τρέχει με τον Δένδια, η Κοβέσι, ο Πιέρ και ο Χρυσοχοΐδης, ποιοι ψάχνουν 500.000 «χαρτιά» της ΑΕΜ, γιατί τρίβουν τα χέρια τους Κοπελούζος, Ξιφαράς, Λιβανός, τι συμβαίνει πραγματικά με την Qualco, η αλήθεια για τον Πρίτσα και ο δωσίλογος δημοσιογράφος (Nο1)
