ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αισιοδοξεί ότι θα καταλήξει σε μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κάρολαϊν Λέβιτ, εν μέσω του κλιμακούμενου εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο οικονομικών γιγάντων που συγκλονίζει τις αγορές.
«Ο πρόεδρος το κατέστησε σαφές ότι είναι ανοιχτός σε μια συμφωνία με την Κίνα. Εάν η Κίνα συνεχίσει τα αντίποινα, δεν είναι καλό για την Κίνα», είπε η εκπρόσωπος.
Δεν διευκρίνισε ωστόσο για ποιον λόγο είναι «αισιόδοξος» ο Τραμπ, όταν ένας δημοσιογράφος την ρώτησε σχετικά.
Οι δασμοί που επιβλήθηκαν στα εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα παραμένουν στο 145%, πρόσθεσε.
Αναφερόμενη στις άλλες χώρες, η Λέβιτ είπε ότι υπάρχουν ήδη στο τραπέζι περισσότερες από 15 προτάσεις και ο Τραμπ ελπίζει ότι θα συναφθούν συμφωνίες πριν λήξει η αναστολή των 90 ημερών στους δασμούς. Όταν λήξει αυτό το χρονικό διάστημα, «ο πρόεδρος θα πάρει τις αποφάσεις του», είπε.
Διαβάστε επίσης
Φλόριντα: Συντριβή μικρού αεροσκάφους με πληροφορίες για 3 νεκρούς (βιντεο)
Πράσινο Ταμείο: Σχεδόν 4 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση του Βοτανικού
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γερμανία: Η επενδυτική εμπιστοσύνη έπεσε στις 89,7 μονάδες τον Δεκέμβριο
- TotalEnergies: Πουλάει το 50% χαρτοφυλακίου ΑΠΕ στην Ελλάδα έναντι €254 εκατ.
- Σκέρτσος: Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια εφαρμόζει με συνέπεια οδικό χάρτη μεταρρυθμίσεων
- Alpha Bank: 100 χρόνια παρουσίας στο ΧΑ – Η μόνη εισηγμένη που διένειμε μέρισμα για 60 συναπτά χρόνια