• Διεθνής πολιτική

    Τι σημαίνει το Brexit για τη τσέπη μας

    • NewsRoom


    Αποτέλεσε ένα ιστορικό δημοψήφισμα. Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής ενημερωθήκαμε ότι οι Βρετανοί πολίτες αποφάσισαν, με την ψήφο τους, σε ποσοστό 51.9% έναντι του 48.1%, να φύγουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το κατά κόσμον “Brexit”.

    brexit

    To δημοψήφισμα της Μ. Βρετανίας αναμενόταν να κλείσει την υπόθεση, με επικρατέστερη επιλογή εκείνη, της παραμονής της στην Ευρωζώνη. Παρόλα αυτά το μεταναστευτικό ρεύμα που πλήττει την Ευρώπη, σε συνδυασμό με την αυτόνομη οικονομική δυνατότητα της ίδια της χώρας οδήγησε τελικά στην απόφαση για “Brexit”.

    Οι επιπτώσεις του Brexit είναι αδιαμφησβήτητες σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό όμως που ίσως δ οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουμε, αν και μας αφορά άμεσα, είναι το κατά πόσο θα επηρεάσει αυτό τους ίδιους τους καταναλωτές και κατ΄επέκταση την “τσέπη” τους.

    brexit wallet

    Ας εξετάσουμε επομένως, τους 6 μοναδικούς τρόπους, με τους οποίους το Brexit θα επηρεάσει εμάς και στην συνέχεια τα χρήματα μας.

    vacation spain

    1. Φτηνότερες διακοπές στην Αγγλία 

    Μετά τον απόηχο του Brexit, η υποτίμηση της στερλίνας συγκριτικά με το δολ. και το ευρώ ήταν φυσικό επακόλουθο. Με τις ανακατατάξεις αυτές το ταξίδι στην Μεγάλη Βρετανία, τουλάχιστον τόσο για τους Αμερικανούς, όσο και για τους Ευρωπαίους θα καταλήξει να είναι πολύ φτηνότερο από πριν.

    2. Χαμηλότερες τιμές πετρελαίου 

    Σήμερα, οι τιμές του πετρελαίου σημειώνουν συνεχόμενη αύξηση, παρόλα αυτά η αβεβαιότητα και η σύγχυση που επικρατεί στην Ευρωζώνη, μετά το Brexit, μπορεί να προκαλέσει σημαντικές πιέσεις στην παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε μελλοντική πτώση της τιμής του.

    pound

    3. Οι τιμές των ενοικίων θα πέσουν

    Η αβεβαιότητα που επικρατεί στον κόσμο, ως αποτέλεσμα του “Brexit”, δεν έχει πάντα θετικές επιπτώσεις για το όφελος των καταναλωτών. Για παράδειγμα, εάν κάποιος επιθυμεί να πουλήσει το σπίτι του, η δύναμη που θα είχε στο χώρο της αγοραπωλησίας, πρόκειται να μειωθεί ριζικά, ως απόρροια του Brexit.

    4. Οι μετοχές θα “αγωνίζονται”

    Το “Brexit” μπορεί να επηρεάσει άμεσα τα χρήματα σας, μέσα από τις ίδιες τις επενδύσεις σας. Μετά το Brexit οι οικονομικές συνέπειες σε παγκόσμιο επίπεδο θα “πέσουν” σαν ντόμινο και θα επηρεάσουν όλο το χώρο των αγορών.

    5. Οι πολυεθνικές επιχειρήσεις θα πληγούν ανεπανόρθωτα.

    Ενώ το ταξίδι στην Μ. Βρετανία θα είναι πλέον φτηνότερο, παρόλα αυτά, η εξαγωγή των προϊόντων σε αυτή θα εκτοξευτεί στα ύψη. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές στην επιβίωση των πολυεθνικών εταιρειών που βρίσκονται σε βρετανικό έδαφος.

    Διαβάστε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/kanis-den-viazete-oute-o-cameron-oute-evropei/56566

    Δείτε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/pente-idisis-gia-tin-ikonomia-ke-tis-agores-pou-prepi-na-gnorizete-7/56561



    ΣΧΟΛΙΑ