ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν είχε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στο επίκεντρο της συνομιλίας τους ήταν η κλιμακούμενη ένταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, όπως αναφέρει το Σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων (SPA).
🇸🇦 📞 🇬🇷 | HRH Crown Prince Mohammed bin Salman received a phone call from Greek Prime Minister, @kmitsotakis. pic.twitter.com/mSCftgXF9k
— Foreign Ministry 🇸🇦 (@KSAmofaEN) June 15, 2025
Οι δύο ηγέτες εξέτασαν τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή, με ιδιαίτερη έμφαση στις επιπτώσεις των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων με στόχο το Ιράν.
Τόνισαν την ανάγκη για αυτοσυγκράτηση και αποκλιμάκωση και υπογράμμισαν τη σημασία της επίλυσης των διαφορών με διπλωματικά μέσα, πρόσθεσε το SPA.
Η τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποιήθηκε εν μέσω των αυξημένων εντάσεων και των εκατέρωθεν επιθέσεων Ισραήλ – Ιράν.
Η τελευταία αναζωπύρωση της έντασης έχει εγείρει φόβους για μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση, με τους διεθνείς ηγέτες να παροτρύνουν όλα τα μέρη να αποφύγουν περαιτέρω κλιμάκωση.
Διαβάστε επίσης:
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε Νετανιάχου: Η λύση μέσω διαπραγματεύσεων είναι η καλύτερη λύση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποχωρεί από την Bundestag ενόψει της ανάληψης της προεδρίας της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ
- Wall Street: Επέστρεψε η ηρεμία, ξανά πάνω από τις 6.000 μονάδες ο S&P 500
- BC Partners: Ο Σταν Μίλερ, πρώην στέλεχος της KPN, νέος CEO στη United Group – Αποχωρούν Σόλακ και Μποκλάγκ
- Η MAN ξεκινά παραγωγή ηλεκτρικών φορτηγών
