• Business

    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ- Intrakat: Υπογράφεται σήμερα η σύμβαση για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο παρουσία του Πρωθυπουργού

    Κυριάκος Μητσοτάκης (Πρωθυπουργός της Ελλάδας), Γιώργος Περιστέρης (CEO ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ), Αλέξανδρος Εξλάρχου (CEO Intrakat)


    Υπογράφεται σήμερα η σύμβαση για το νέο τμήμα του φράχτη στον Έβρο παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Πρόκειται για την επέκταση του φράχτη, το οποίο και θα κατασκευάσει η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-Intrakat και αναμένεται να παραδοθεί εντός του 2023.

    Σημειώνεται ότι το έργο είχε κοστολογηθεί στα 80 εκατ. ευρώ και οι δύο εταιρείες το «κλείδωσαν» με έκπτωση 2,5% και τελικό κόστος στα 78 εκατ. ευρώ.Όσον αφορά το έργο προβλέπεται η κατασκευή Τεχνητού Εμποδίου και συνοδών έργων κατά μήκος της Ε/Τ Μεθορίου στην περιοχή Ψαθάδες Διδυμοτείχου έως Κορνοφωλιά Σουφλίου στην Π.Ε. Έβρου, προς διασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας. Το μήκος του υπό κατασκευή πλέον φράχτη θα είναι 35 χιλιόμετρα από τα συνολικά 140 χιλιόμετρα με την εν λόγω επέκταση να χαρακτηρίζεται ως απαραίτητη από το ΚΥΣΕΑ.

    Σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει πρόσφατα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο φράχτης στον Έβρο αποτελεί το αποτελεσματικότερο μέτρο και μέσο αποτροπής παράνομων μεταναστών. Πρόκειται για έργο αμυντικού χαρακτήρα, αλλά και ένα περιβαλλοντικό project καθώς προσφέρει αντιπλημμυρική προστασία.



    ΣΧΟΛΙΑ