• Διεθνής πολιτική

    Κρεμλίνο: Η Ρωσία θα συνεχίσει τις συνομιλίες για τη συμφωνία για τα ουκρανικά σιτηρά

    Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ

    Ντμίτρι Πεσκόφ


    Η Ρωσία θα συνεχίσει τις συνομιλίες με τον ΟΗΕ και τις υπόλοιπες πλευρές που εμπλέκονται στη συμφωνία για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας ανέφερε το Κρεμλίνο, προσθέτοντας πως η Μόσχα δεν θα κάνει κάτι που θα πλήξει τα δικά της συμφέροντα.

    Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε: «Η ρωσική πλευρά θα συνεχίσει τις επαφές με τα Ηνωμένα Έθνη και με άλλους εκπροσώπους, με την ελπίδα ότι οι όροι της συμφωνίας θα ικανοποιηθούν τελικά».

    «Φυσικά, η Ρωσία δεν θα κάνει τίποτε άλλο που θα βαίνει ενάντια στα συμφέροντά της», πρόσθεσε. Η Ρωσία καταγγέλλει ότι οι εξαγωγές των δικών της τροφίμων και λιπασμάτων συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια.

    Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Εθνών για τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας θα πραγματοποιηθούν στη Μόσχα την Παρασκευή, με τα Ηνωμένα Έθνη να εκπροσωπούνται από την κορυφαία αξιωματούχο για το εμπόριο Ρεμπέκα Γκρίνσπαν.

    Διαβάστε επίσης

    Πριγκόζιν (Wagner): « Η ουκρανική αντεπίθεση έχει ήδη αρχίσει»

    Ποντόλιακ: Η Ουκρανία «δεν έχει καμία σχέση» με την επίθεση με drone στο Κρεμλίνο



    ΣΧΟΛΙΑ