ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε ότι είπε σήμερα στον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας ότι το επόμενο πακέτο κυρώσεων της Ένωσης πρέπει να περιλαμβάνει εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.
«Υπογράμμισα επίσης ότι δεν μπορεί να υπάρξει εναλλακτική λύση από τη χορήγηση στην Ουκρανία του καθεστώτος υποψήφιας χώρας στην ΕΕ. Δώσαμε ιδιαίτερη προσοχή στην περαιτέρω ασφαλή απομάκρυνση (των αμάχων) από την πολιορκημένη Μαριούπολη», έγραψε ο Κουλέμπα στο Twitter μετά την τηλεφωνική του συνομιλία με τον Ζοζέπ Μπορέλ.
I spoke with @JosepBorrellF on the next round of EU sanctions on Russia which must include an oil embargo. I also emphasized there can be no alternative to granting Ukraine EU candidate status. We paid separate attention to further safe evacuation from besieged Mariupol.
— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba) May 1, 2022
Διαβάστε επίσης:
Ζελένσκι: Οι 100 πρώτοι άμαχοι από το Αζοφστάλ φθάνουν απόψε στη Ζαπορίζια
Ο ΟΗΕ επιβεβαιώνει ότι απομάκρυνση αμάχων από την Μαριούπολη βρίσκεται σε εξέλιξη
Ρωσία: Πυρκαγιά ξέσπασε σε στρατιωτική εγκατάσταση κοντά στα ουκρανικά σύνορα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Alpha Bank: Άλμα στα κέρδη εννεαμήνου κατά 14,2% στα €779 εκατ. – Σε υψηλό 9 ετών τα έσοδα
- Ταχιάος για Εγνατία Οδό: «Η εμπειρία των στελεχών της είναι απαραίτητη στο Δημόσιο – Δεν έχουμε σκοπό να απολύσουμε κανέναν»
- Κριστίν Λαγκάρντ: Η «κουκουβάγια» της ΕΚΤ, οι κρίσεις, η Ελλάδα και η Chanel
- Πετρέλαιο: Πάνω από τα 116 δολάρια το Brent υπό τον φόβο νέων αμερικανικών επιθέσεων στο Ιράν
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.