• Διεθνής πολιτική

    Κομισιόν προς κράτη-μέλη: Ανοίξτε ξανά τις εμπορικές οδούς με τη Βρετανία

    • NewsRoom
    Μπόρις Τζόνσον - Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

    Μπόρις Τζόνσον – Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν


    Την επανάληψη της κυκλοφορίας με το Ηνωμένο Βασίλειο ώστε «να αποφευχθούν τα κενά στην αλυσίδα τροφοδοσίας» συνιστά στα κράτη μέλη της ΕΕ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Η Επιτροπή ενέκρινε την Τρίτη μια σύσταση σχετικά με μια συντονισμένη προσέγγιση στα μέτρα που αφορούν στα ταξίδια και τις μεταφορές με το Ηνωμένο Βασίλειο.

    Η σύσταση βασίζεται σε αυτή του Συμβουλίου της 13ης Οκτωβρίου σχετικά με μια συντονισμένη προσέγγιση για την ελεύθερη κυκλοφορία ως απάντηση στην πανδημία COVID19 και σε άλλα βήματα που ενέκρινε η Επιτροπή τους τελευταίους μήνες, ιδίως την ανακοίνωση για τις πράσινες λωρίδες.

    Παρ’ όλο που είναι σημαντικό να ληφθούν γρήγορα προσωρινά προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό της περαιτέρω εξάπλωσης του νέου στελέχους του ιού και όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια προς και από το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να αποθαρρύνονται, θα πρέπει να διευκολύνονται τα απαραίτητα ταξίδια και η διέλευση των επιβατών.

    Οι απαγορεύσεις πτήσεων και τραίνων θα πρέπει να σταματήσουν δεδομένης της ανάγκης διασφάλισης ουσιαστικών ταξιδιών και αποφυγής διακοπών της αλυσίδας εφοδιασμού.

    Διαβάστε επίσης: 

    Ηνωμένο Βασίλειο – Γαλλία: Καταρτίζουν σχέδιο για την επανέναρξη των μεταφορών εμπορευμάτων

    10 μέρες υποχρεωτική καραντίνα για όσους φτάνουν στην Ελλάδα από Βρετανία – Υποχρεωτικό και νέο τεστ PCR

    ΠΟΥ: Δεν υπάρχει απόδειξη ότι η μετάλλαξη προκαλεί βαρύτερη ασθένεια ή είναι πιο θανατηφόρος



    ΣΧΟΛΙΑ