ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με επιστολή της προς τον ΓΓ του ΟΗΕ και την πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας, η Αίγυπτος χαρακτηρίζει άκυρα και ανυπόστατα τα δύο memoranda που υπεγράφησαν μεταξύ της κυβέρνησης της Τρίπολης και της Τουρκίας και ζητά να μην πρωτοκολληθούν, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.
Συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, πραγματοποίησε χθες ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στη Γενεύη και του παρέθεσε τους λόγους για τους οποίους αυτά τα memoranda θεωρούνται -κατά την κρίση της Ελλάδας- ανύπαρκτα.
Ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι ο κ. Γκουτέρες θα παραπέμψει το θέμα στις νομικές υπηρεσίες του ΟΗΕ, ώστε να έχει και τη δική τους άποψη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: Του λείπουν «τα φράγκα της εξουσίας»
- Microsoft: Προσφέρει εξοικονόμηση άνω των 6 δισ. δολαρίων σε υπηρεσίες cloud για διάστημα 3 ετών στην κυβέρνηση των ΗΠΑ
- Πάτρα: Συνελήφθη 14χρονος για εμπρησμό
- Δένδιας: Ενημέρωση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής για τις Ένοπλες Δυνάμεις
