• Διεθνής πολιτική

    Κιμ Γιονγκ Ουν: Η Βόρεια Κορέα θα γίνει η ισχυρότερη πυρηνική δύναμη στον κόσμο

    • NewsRoom
    Κιμ Γιονγκ Ουν, ηγέτης της Βόρειας Κορέας

    Κιμ Γιονγκ Ουν, ηγέτης της Βόρειας Κορέας


    Η Βόρεια Κορέα έχει ως στόχο να αποκτήσει «τις ισχυρότερες στρατηγικές δυνάμεις στον κόσμο», δήλωσε ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν, με την ευκαιρία μιας εορταστικής εκδήλωσης για την εκτόξευση ενός νέου διηπειρωτικού πυραύλου. Στην τελετή αυτή ο Κιμ εμφάνισε δημοσίως, για δεύτερη φορά, μία από τις κόρες του.

    Ο Κιμ έδωσε μαζικά προαγωγές σε στρατιωτικούς και επιστήμονες που συμμετείχαν στην ανάπτυξη του νέου Hwasong-17, του αποκαλούμενου «πυραύλου τέρατος», ο οποίος μπορεί να φτάσει μέχρι τις ηπειρωτικές ΗΠΑ. Αυτός ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος (ICBM) δοκιμάστηκε στις 18 Νοεμβρίου και έπεσε στη θάλασσα, στα ανοιχτά της Ιαπωνίας.

    Ο Hwasong-18 είναι «το ισχυρότερο στρατηγικό όπλο στον κόσμο» και συνιστά «ένα σπουδαίο άλμα προς τα εμπρός, για την ανάπτυξη της τεχνολογίας για τον εξοπλισμό των βαλλιστικών πυραύλων με πυρηνικές κεφαλές», είπε ο Κιμ σύμφωνα με το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA. Οι επιστήμονες, οι στρατιωτικοί και οι υπεύθυνοι αυτού του προγράμματος συνέβαλαν «με στόχο να συγκροτηθεί ο ισχυρότερος στρατός στον κόσμο», επέμεινε.

    Ο Κιμ υπογράμμισε, στο διάταγμα με το οποίο ανταμείβονται οι συμμετέχοντας στο εξοπλιστικό πρόγραμμα, ότι η ανάπτυξη της πυρηνικής δύναμης έχει ως στόχο «να προστατεύσει με αξιόπιστο τρόπο την αξιοπρέπεια και την κυριαρχία του κράτους και του λαού». Αυτός είναι «ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος επαναστατικός σκοπός και ο απώτερος στόχος είναι να αποκτήσουμε την ισχυρότερη στρατηγική δύναμη στον κόσμο, την απόλυτη, άνευ προηγουμένου δύναμη του αιώνα», υποστήριξε.

    Η επίσημη εφημερίδα Rodong Simun δημοσίευσε σήμερα τουλάχιστον δέκα φωτογραφίες του Κιμ Γιονγκ Ουν με εκατοντάδες πολίτες και στρατιωτικούς κατά τη διάρκεια της τελετής. Ο Κιμ συνοδευόταν από την «πολυαγαπημένη κόρη» του, η ύπαρξη της οποίας αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα, όταν τα βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες της καθώς παρακολουθούσε, κρατώντας τον πατέρα της από το χέρι, την εκτόξευση του Hwasong-17.

    Οι σημερινές φωτογραφίες δείχνουν το νεαρό κορίτσι, που ονομάζεται Τζου Άε, αγκαζέ με τον πατέρα του. Σε άλλες φωτογραφίες πατέρας και κόρη ποζάρουν μαζί μπροστά στον πύραυλο, συνοδευόμενοι από ένστολους στρατιωτικούς.

    Η αιφνιδιαστική εμφάνιση αυτού του παιδιού έδωσε νέα τροφή στις εικασίες για τη μελλοντική διαδοχή της δυναστείας του Κιμ στη Βόρεια Κορέα. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν διαδέχτηκε τον πατέρα του, τον Κιμ Γιονγκ Ιλ, ο οποίος με τη σειρά του είχε διαδεχθεί τον δικό του πατέρα, τον Κιμ Ιλ Σουνγκ. Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Νότιας Κορέας εκτιμούν ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος παντρεύτηκε το 2009, έχει αποκτήσει τρία παιδιά.

    Για τον Γιανγκ Μου-τζιν, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Βορειοκορεατικών Σπουδών της Σεούλ, η παρουσία της κόρης του Κιμ Γιονγκ Ουν έχει ως στόχο να απεικονίσει τον Hwasong-17 ως τον «προστάτη της επόμενης γενιάς». «Φαίνεται ότι θα συνεχίσει να επιδεικνύει την κόρη του σε διάφορες ευκαιρίες και να την χρησιμοποιεί ως όργανο προπαγάνδας», πρόσθεσε.

    Εκτός από τις προαγωγές στους συμμετέχοντες στο εξοπλιστικό πρόγραμμα, το καθεστώς χαρακτήρισε επίσης «ήρωα της Βόρειας Κορέας» το όχημα που εκτόξευσε τον πύραυλο στις 18 Νοεμβρίου, σύμφωνα με άλλο τηλεγράφημα του KCNA.

    Διαβάστε επίσης:

    Κιμ Γιονγκ Ουν: Για πρώτη φορά σε δημόσια εμφάνιση με την κόρη του



    ΣΧΟΛΙΑ