Αιχμηρή έναντι της Ουάσινγκτον εμφανίστηκε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας, σημειώνοντας ότι οι επικρίσεις περί ελευθεριών στην ΕΕ θα πρέπει να κατευθυνθούν ίσως στη Ρωσία.

Σχολιάζοντας σε επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την έκθεση του Λευκού Οίκου για τη Στρατηγική Εθνικής Ασφαλείας που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή, η Κάγια Κάλας τόνισε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η πεμπτουσία της ελευθερίας».

1

«Αυτή η κριτική σχετικά με τις ελευθερίες θα πρέπει να στραφεί προς διαφορετική κατεύθυνση. Προς τη Ρωσία ίσως, όπου η ελευθερία του Τύπου είναι υπό απαγόρευση, όπου η αντιπολίτευση είναι απαγορευμένη, όπου το Χ ή Twitter, όπως εμείς το ξέρουμε, είναι επίσης απαγορευμένο», είπε, σχολιάζοντας τις επικρίσεις των ΗΠΑ για το πρόστιμο κατά της πλατφόρμας Χ του Έλον Μασκ.

Ερωτηθείσα για την αμερικανική κριτική, η Κάλας εκτίμησε ότι «έγινε ως πρόκληση» και επανέλαβε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει ο μεγαλύτερος σύμμαχος των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

Μπριζίτ Μακρόν: Αποκάλεσε «βρωμιάρες σκύλες» ακτιβίστριες που διαδήλωναν (βίντεο)

Κομισιόν: Δεν μας πτοούν οι «επιθέσεις» του Τραμπ και του Μασκ

Συνέντευξη Τραμπ στο Politico: Κατακεραυνώνει τους Ευρωπαίους ηγέτες – «Νομίζω ότι είναι αδύναμοι»