ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ταξίδι που επρόκειτο να πραγματοποιήσει ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας στο Ισραήλ ακυρώθηκε, μετέδωσε το ολλανδικό πρακτορείο ANP, επικαλούμενο τη διαρροή λεπτομερειών της επίσκεψης αυτής.
Νωρίτερα σήμερα, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, που εδρεύει στη Χάγη της Ολλανδίας, εξέδωσε εντάλματα σύλληψης σε βάρος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και του πρώην υπουργού Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ.
Η Ολλανδία έχει δηλώσει ότι θα συμμορφωθεί με την απόφαση του ΔΠΔ εάν οι κατηγορούμενοι επισκεφθούν τη χώρα.
Στο μεταξύ, ο υπουργός Άμυνας της Ιταλίας Γκουίντο Κροσέτο δήλωσε απόψε ότι η χώρα του θα ήταν υποχρεωμένη να συλλάβει τον Νετανιάχου εάν επισκεφθεί τη χώρα.
Μιλώντας στην ιταλική τηλεόραση, ο υπουργός είπε ότι το ΔΠΔ έχει «άδικο» αλλά εάν ο Νετανιάχου ή ο Γκάλαντ αποφάσιζαν να πάνε στην Ιταλία «θα ήμασταν υποχρεωμένοι να τους συλλάβουμε», με βάση το διεθνές δίκαιο.
Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
ΗΠΑ: Απορρίπτουν κατηγορηματικά τα εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ
Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Εντάλματα σύλληψης κατά Νετανιάχου και Γκάλαντ για εγκλήματα πολέμου
Μπορέλ για ένταλμα Νετανιάχου: Οι αποφάσεις του ΔΠΔ πρέπει να γίνουν σεβαστές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Θωμάς Καζάκος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: «Η ναυτιλία δεν πρέπει να κρατείται όμηρος»
- Καρυστιανού για θάνατο Μαζωνάκη: «Η κβαντική τεχνολογία είναι το μέλλον της ιατρικής» – Τι απαντά στον Άδωνι Γεωργιάδη (Βίντεο)
- Θρήνος στη Χαλκιδική: Κατέληξε ο 17χρονος που υπέστη ανακοπή στο σχολείο του
- Αμαλιάδα: Δύο συλλήψεις για έκρηξη και εμπρησμό σε είσοδο πολυκατοικίας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.