• Διεθνής πολιτική

    Ιταλία: Πολιτικές αναταράξεις στην κυβέρνηση έφεραν οι δημοτικές εκλογές

    • NewsRoom
    Ματέο Σαλβίνι

    Ματέο Σαλβίνι


    Οι υπουργοί της Λέγκα δεν συμμετείχαν, σήμερα, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης  του Μάριο Ντράγκι στην Ιταλία, στην οποία εγκρίθηκαν οι κύριες, κατευθυντήριες γραμμές της μεταρρύθμισης του φορολογικού συστήματος.

    «Μας έδωσαν το προσχέδιο μισή ώρα πριν από τη συνεδρίαση. Δεν πρόκειται για το ωροσκόπιο, μέσα σε μισή ώρα δεν μπορούμε να αναλύσουμε το μέλλον των Ιταλών», δήλωσε ο Ματέο Σαλβίνι. «Όταν πρόκειται για το μέλλον των Ιταλών, εμείς δεν σκύβουμε το κεφάλι», πρόσθεσε.

    Από την μεριά του, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι τόνισε ότι «περιμένει από τον γραμματέα της Λέγκα να του εξηγήσει τον λόγο για τον οποίο οι υπουργοί του απουσίασαν από το υπουργικό συμβούλιο».

    Σύμφωνα με πολλούς παρατηρητές, η σημερινή ένταση είναι η πρώτη συνέπεια των αποτελεσμάτων των χθεσινών, δημοτικών εκλογών στην Ιταλία, το μήνυμα των οποίων δεν είναι θετικό για τη Λέγκα και τα Πέντε Αστέρια.

    Ο Ματέο Σαλβίνι, πάντως, τόνισε ότι «δεν πρόκειται για κυβερνητική κρίση» αλλά ότι «το κόμμα του θέλει να γίνει σαφές πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αύξηση της φορολογικής πίεσης».

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    Γερμανία: Ξεπέρασε τα 17 δισ. ευρώ το κόστος της αποστολής στο Αφγανιστάν
    Γαλλία: Νέα επίθεση στη Βρετανία για τους αλιείς, ζητά παρέμβαση της ΕΕ
    Ιταλία: Αυξήσεις-φωτιά σε ρεύμα και φυσικό αέριο παρά την παρέμβαση Ντράγκι



    ΣΧΟΛΙΑ