• Διεθνής πολιτική

    Ιταλία: Με καταδυτικές μάσκες από τη Decathlon λειτουργούν 500 αναπνευστήρες

    • NewsRoom


    Ιταλική startup  πέτυχε να κατασκευάσει και να συνδέσει με επιτυχία στα Monitor των μονάδων εντατικής θεραπείας, αναπνευστήρες κατασκευασμένους από καταδυτικές μάσκες, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα έλλειψης αναπνευστήρων στην Ιταλία, όπου η εξάπλωση του Covid-19 τους κάνει απολύτως απαραίτητους για να κρατηθούν στη ζωή τα βαριά περιστατικά.

    Ειδικότερα σύμφωνα με το dgil.uz, ήδη 500 ασθενείς στα νοσοκομεία της Βόρειας Ιταλίας συνδέονται με αναπνευστήρες, που παράγονται από  μάσκες κατάδυσης που προήλθαν από την αλυσίδα αθλητικών ειδών  Decathlon και ακολούθως τροποποιήθηκαν κατάλληλα.

    Η επιτυχία ανήκει στην Isinnova την ομάδα των  Massimo Temporelli, Fablab Milano και άλλων συνεργατών. Στην ιστοσελίδα της Isinnova, οποιοσδήποτε μπορεί να συνδεθεί και να μάθει πώς να ακολουθήσει την ίδια πρακτική στη δική του χώρα.

    “Αυτός ο ιός είναι απίστευτα γρήγορος κι έτσι πρέπει να κινηθούμε γρηγορότερα¨καταλήγει το ιταλικό δημοσίευμα.

    Σημειώνεται ότι ήδη στην Ελλάδα το υπουργείο Υγείας, διερευνά τη δυνατότητα που δίνουν οι ψηφιακές εκτυπώσεις στη δημιουργία αναλώσιμων και εξαρτημάτων ιατρικού εξοπλισμού.



    ΣΧΟΛΙΑ