ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ταγιάνι: H απουσία μας από το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα θα σήμαινε ακύρωση της δουλειάς που κάναμε
Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, σε συνέντευξη Τύπου στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών, υπογράμμισε ότι «πιστεύει ότι η φυσική συμμαχία στην Ευρώπη είναι εκείνη ανάμεσα σε Λαϊκό Κόμμα, Φιλελεύθερους και Συντηρητικούς, όπως συνέβη το 2017». «Δεν θεωρώ ότι μπορούμε να συνεργαστούμε με την Εναλλακτική για την Γερμανία, δεν έχουμε τις ίδιες αξίες», πρόσθεσε.
Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, αναφερόμενος στην Μέση Ανατολή, υπογράμμισε ότι η χώρα του θα ήταν διατεθειμένη να πάρει μέρος σε αποστολή του ΟΗΕ, υπό τον συντονισμό αραβικής χώρας, με στόχο να δημιουργηθεί μια κατάλληλη κατάσταση για την δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους, το οποίο να αναγνωρίσει το κράτος του Ισραήλ, με στόχο την ειρηνική συνύπαρξη.
Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ -ΜΠΕ, ο Αντόνιο Ταγιάνι δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης της βορειοανατολικής πλευράς του ΝΑΤΟ, αλλά και της δημιουργίας μιας ευρωπαϊκής άμυνας, η οποία να λειτουργήσει σε στενή συνεργασία με την Ατλαντική Συμμαχία.
«Η Ευρώπη πρέπει να μετρά περισσότερο, πρέπει να παίξει έναν πιο δραστήριο ρόλο στην Μέση Ανατολή, και προς Ανατολάς. Πρέπει να είμαστε και πολιτικά, όχι μόνον οικονομικά, ισχυρότεροι. Τασσόμαστε υπέρ μιας ευρωπαϊκής άμυνας η οποία να λειτουργεί ολοκληρωμένα με το ΝΑΤΟ, ώστε να μετρήσει περισσότερο, η Ευρώπη, και μέσα στην Ατλαντική Συμμαχία», υπογράμμισε ο Ιταλός υπουργός.
Σε σχέση, δε, με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Ταγιάνι υπογράμμισε ότι «η παροχή όπλων στην Ουκρανία δεν δημοσιοποιείται, αλλά ο στόχος της Ιταλίας είναι να δοθούν όπλα που να επιτρέψουν στο Κίεβο να υπερασπίσει την εδαφική του ακεραιότητα».
Ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας, παράλληλα, υπογράμμισε ότι «τάσσεται κατά ενδεχόμενης στρατιωτικής επέμβασης της Ιταλίας και του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, κάτι που, άλλωστε, δεν έχει συζητηθεί σε καμία σύνοδο της Ατλαντικής Συμμαχίας». «Καταδικάζουμε την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά δεν είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση με την Ρωσία», είπε χαρακτηριστικά.
Διαβάστε επίσης:
Ράφα: Η Παλαιστινιακή Αρχή καλεί την Ουάσιγκτον να “εμποδίσει” μια “σφαγή”
TKO Holdings: Τα μυστικά της επιτυχίας για την εταιρεία που ένωσε το UFC με το WWΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Aktor: Αποχωρεί από επικεφαλής Στρατηγικής και Επενδυτικών Σχέσεων ο Λουκάς Καραλής
- Ήρθαν τα πρώτα «σύννεφα» από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή – Η ΤτΕ χαμήλωσε τον πήχη της ανάπτυξης στο 1,9% για το 2026
- Εθνική Τράπεζα: Τα οφέλη για τους πελάτες που επιλέγουν τον Λογαριασμό Προνομίων
- Ιβέτ Κούπερ (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Προειδοποίηση στο Ιράν να μην στοχεύει βρετανικές βάσεις
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.