• Διεθνής πολιτική

    Ισραηλινός στρατηγός: Έχουμε στοιχεία εμπλοκής του Ιράν

    • NewsRoom
    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου

    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου


    Το Ισραήλ, διά στόματος του υποστράτηγου Μάικλ Έντελσταϊν, τόνισε ότι έχει στοιχεία για «εμπλοκή» του Ιράν στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ωστόσο δεν μπορεί να προβεί «σε περισσότερες λεπτομέρειες».

    Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Spectator, ο υποστράτηγος του Ισραήλ Μάικλ Έντελσταϊν δήλωσε ότι «μπορείτε σίγουρα να αναλύσετε τα στοιχεία, έχουμε αποδείξεις για τη συμμετοχή του Ιράν» στις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

    Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε τη Δευτέρα ότι κατά τις τελευταίες 24 ώρες είχε πλήξει περισσότερους από 320 στόχους στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένης μιας σήραγγας που στεγάζει μαχητές της Χαμάς, καθώς και θέσεις διοίκησης και παρατηρητηρίων. Το Ισραήλ έχει δηλώσει ότι η εκστρατεία του θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενη κίνηση εναντίον της Χαμάς, αλλά η παλαιστινιακή ομάδα είχε στο παρελθόν αποδειχθεί ικανή να εκπλήξει το Ισραήλ.

    Οι φόβοι για διευρυνόμενο πόλεμο έχουν αυξηθεί καθώς το Ισραήλ έπληξε στόχους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, τη Συρία και τον Λίβανο και αντάλλαξε πυρά με τη μαχητική ομάδα της Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

    Ο πόλεμος, κατά τη 17η ημέρα του, είναι ο πιο θανατηφόρος από τους πέντε πολέμους στη Γάζα και για τις δύο πλευρές.

    Το Ισραήλ «εξουδετέρωσε» δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Χαμάς
    Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι «εξουδετέρωσε» δύο μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη που πετούσαν στο νότιο Ισραήλ, προερχόμενα από τη Λωρίδα της Γάζας. Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ Κάσαμ, επιβεβαίωσαν σχεδόν ταυτόχρονα, μέσω της εφαρμογής μηνυμάτων Telegram, ότι «εκτόξευσαν δύο δρόνους-καμικάζι» προς την κατεύθυνση δύο στρατιωτικών βάσεων του νότιου Ισραήλ.

    Πηγή: ΕΡΤ

    Διαβάστε επίσης:
    Μπορέλ: Η «ανθρωπιστική παύση» των εχθροπραξιών στη Λωρίδα της Γάζας, είναι αναγκαία

    Κασσελάκης: Τηλεφώνημα στήριξης σε Ραγκούση

    Alaska Airlines: Πιλότος στις ΗΠΑ προσπάθησε να ρίξει αεροσκάφος της



    ΣΧΟΛΙΑ