ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα τη συγκρότηση ειδικής διοίκησης που θα είναι αρμόδια να επιτρέπει στους Παλαιστίνιους να εγκαταλείπουν “εθελοντικά” τη Λωρίδα της Γάζας, μια απόφαση που κατήγγειλε ισραηλινή ΜΚΟ κατά του εποικισμού παλαιστινιακών εδαφών.
Σύμφωνα με το υπουργείο, το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας ενέκρινε το σχέδιό του για μια διοίκηση αρμόδια για την “εθελούσια αναχώρηση των κατοίκων της Γάζας προς μια τρίτη χώρα”.
Η διοίκηση αυτή θα μπορούσε να λειτουργεί υπό το υπουργείο Άμυνας, αλλά θα μπορούσε να “συνεργαστεί με διεθνείς οργανισμούς” για να “εγγυάται μια ασφαλή διέλευση” των κατοίκων της Γάζας προς αυτές τις άλλες χώρες, αναφέρεται στην ανακοίνωση χωρίς να κατονομάζονται οι χώρες αυτές.
Ο υπουργός Άμυνας Ισραέλ Κατς διευκρίνισε ότι η πρόταση αυτή σχετίζεται με τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Τραμπ, ο οποίος δηλώνει ότι επιθυμεί την εθελούσια αναχώρηση Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας.
Η ισραηλινή μη κυβερνητική οργάνωση “Η Ειρήνη Τώρα” καταδίκασε σε ανακοίνωσή της τη συγκρότηση αυτής της διοίκησης “αρμόδιας για την εκδίωξη των Παλαιστινίων από τη Γάζα”, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση “που έχει χάσει κάθε προσανατολισμό και κάθε λογική”.
Συγκροτώντας μια τέτοια διοίκηση για την “εκδίωξη” των Παλαιστινίων, “το Ισραήλ αναγνωρίζει ότι διαπράττει εγκλήματα πολέμου”, πρόσθεσε η ΜΚΟ κάνοντας λόγο για “ανεξίτηλη κηλίδα επί του κράτους του Ισραήλ”.
Ο σχηματισμός μιας διοικητικής δομής για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου είχε ήδη αναφερθεί τις τελευταίες εβδομάδες από τον Ισραηλινό υπουργό Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς.
Το σχέδιο αυτό διαμορφώνεται (…) σε συντονισμό με την διοίκηση” των ΗΠΑ, δήλωσε στις 9 Μαρτίου, διευκρινίζοντας συγκεκριμένα ότι πρέπει να “προσδιοριστούν οι χώρες” υποδοχής.
Ο ισραηλινός στρατός επανέλαβε την Τρίτη τις ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας σπάζοντας την εκεχειρία που είχε τεθεί σε ισχύ την 19η Ιανουαρίου στον θύλακα αυτό που καταστράφηκε από τον πόλεμο, ο οποίος ξέσπασε μετά τη φονική επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023.
Διαβάστε επίσης:
Ζελένσκι: Ζητεί να ασκηθεί πίεση στον Πούτιν να σταματήσει τις επιθέσεις
Κάγια Κάλας: Σε Ισραήλ και Παλαιστινιακά εδάφη τη Δευτέρα η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας
Σαουδική Αραβία: Ξεκίνησαν οι συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών Ουκρανίας-ΗΠΑ στο Ριάντ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βασίλης Κικίλιας: Κοινός συντονισμός Ελλάδας-Ισπανίας για τους μεσογειακούς λιμένες – Συνάντηση με Όσκαρ Πουέντε
- Ιράν: Πιστεύει ότι ο ιρανικός στρατός θα ελέγχει τα Στενά του Ορμούζ, δηλώνει Ιρανός αξιωματούχος
- Ισραήλ: Εξαπέλυσε μπαράζ επιθέσεων κατά της Χεζμπολάχ στην κοιλάδα Μπεκάα στον νότιο Λίβανο
- Παγκράτι: Οδηγός μηχανής επιτέθηκε σε 23χρονη επειδή δεν μπορούσε να την περιμένει να παρκάρει – Της έσπασε το πόδι (Βίντεο)
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.