• Διεθνής πολιτική

    Ισραήλ: Πυρά κατά στόχων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο – Ξεπέρασαν τους 10.000 οι νεκροί στη Γάζα

    • NewsRoom
    ισραηλινός στρατός


    Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε απόψε ότι πλήττει στόχους που ανήκουν στη σιιτική Χεζμπολάχ στον Λίβανο, αναφέροντας ότι αργότερα θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

    Η ανακοίνωση αυτή εκδόθηκε έπειτα από μπαράζ ρουκετών που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο εναντίον πόλεων στο βόρειο Ισραήλ, κοντά στα σύνορα των δύο χωρών.

    Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την οργάνωση Ιατρική Βοήθεια για την Παλαιστίνη με έδρα τη Βρετανία, ο αριθμός των νεκρών στην Γάζα ξεπέρασε τους 10.000.

    «Οι περισσότεροι από τους νεκρούς είναι γυναίκες και παιδιά. Οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ εναντίον αμάχων στη Γάζα απαιτούν άμεση απάντηση από τη διεθνή κοινότητα, η οποία πρέπει να τηρήσει το διεθνές δίκαιο. Το κόστος της αδράνειας μετριέται σε ζωές και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η σφαγή», δήλωσε η Μέλανι Γουόρντ, διευθύνουσα σύμβουλος της οργάνωσης.

    Από την πλευρά του, ηγετικό στέλεχος της Χαμάς στο Λίβανο δήλωσε τη Δευτέρα ότι η παλαιστινιακή οργάνωση θα παραμείνει στη Λωρίδα της Γάζας και δεν πρόκειται να δεχτεί μια «κυβέρνηση του Βισύ» σε αυτόν τον θύλακα που ελέγχει.

    «Σε αυτούς που πιστεύουν ότι η Χαμάς θα εξαφανιστεί (λέω ότι) θα παραμείνει σταθερά στη συνείδηση (…) του λαού μας και καμία δύναμη στον κόσμο δεν θα μπορεί να την εξαλείψει ή να την περιθωριοποιήσει», είπε ο Ουσάμα Χαμντάν, ο επικεφαλής της Χαμάς στον Λίβανο, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

    Διαβάστε επίσης:

    “Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα” αφήνει η Ιορδανία όσον αφορά την αντίδρασή της στις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα

    Νέα επικοινωνία Μπάιντεν-Νετανιάχου για τις εξελίξεις στη Γάζα

    Χαμάς: Θα παραμείνει στη Γάζα και δεν θα δεχτεί «κυβέρνηση του Βισύ»



    ΣΧΟΛΙΑ