• Διεθνής πολιτική

    Ισραήλ: Ειδικές δυνάμεις επιχειρούν στο νοσοκομείο Νάσερ της Λωρίδας της Γάζας

    • NewsRoom


    Ειδικές δυνάμεις του Ισραήλ επιχειρούν μέσα στο Νοσοκομείο Νάσερ στην πόλη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός, σημειώνοντας ότι διαθέτει αξιόπιστες πληροφορίες ότι οι σοροί ομήρων που κρατούνταν από τη Χαμάς μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ μπορεί να βρίσκονται μέσα στις εγκαταστάσεις του.

    “Διεξάγουμε επιχειρήσεις διάσωσης ακριβείας –όπως έχουμε κάνει και στο παρελθόν– εκεί όπου οι πληροφορίες μας δείχνουν ότι μπορεί να κρατούν τις σορούς ομήρων”, αναφέρει ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

    Τουλάχιστον 28.663 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε πλήγματα του Ισραήλ από τις 7 Οκτωβρίου

    Τουλάχιστον 28.663 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 68.395 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας στον παλαιστινιακό θύλακα.

    Τις τελευταίες 24 ώρες, 87 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 104 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

    Χεζμπολάχ: Το Ισραήλ θα πληρώσει μετά τα πλήγματα που σκότωσαν αμάχους

    Το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει αντίποινα έπειτα από τα πλήγματα που επέφερε χθες στο νότιο Λίβανο σκοτώνοντας δέκα αμάχους, οι μισοί εκ των οποίων ήταν παιδιά, προειδοποίησε σήμερα ο ανώτερος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ και βουλευτής Χασάν Φαντλάλαχ.

    “Ο εχθρός (το Ισραήλ) θα πληρώσει το τίμημα γι’ αυτά τα εγκλήματα”, δήλωσε ο Φαντλάλαχ στο Reuters ερωτηθείς για την αντίδραση της πανίσχυρης και υποστηριζόμενης από το Ιράν ένοπλης οργάνωσης απέναντι στην πιο αιματηρή ημέρα για αμάχους στο Λίβανο από τότε που ξεκίνησαν οι συγκρούσεις κατά μήκος του νοτίου συνόρου του.

    Χθες, σκοτώθηκαν επίσης πολλά μέλη της λιβανέζικης οργάνωσης σε διαφορετικά πλήγματα, περιλαμβανομένης της Ναμπατιέχ, σύμφωνα με την οργάνωση και με πηγές ασφαλείας.

    Διαβάστε επίσης:

    Πασινιάν: Το Αζερμπαϊτζάν θέλει ολοκληρωτικό πόλεμο

    Το Ισραήλ επιμένει πως θα εξαπολύσει επίθεση στη Ράφα

    Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα παρούσα στην ανασυγκρότηση της Ουκρανίας



    ΣΧΟΛΙΑ