• Διεθνής πολιτική

    Ισραήλ: Η Κνεσέτ προωθεί σειρά νομοθεσιών που σχετίζονται με τον πόλεμο

    • NewsRoom


    Η Κνεσέτ προτείνει ένα νομοσχέδιο που θα επιτρέψει στον υπουργό Άμυνας να κηρύξει έναν αλλοδαπό ως τρομοκράτη, στο πλαίσιο της επικέντρωσής της στη νομοθεσία που σχετίζεται με τον πόλεμο.

    Το νομοσχέδιο, το οποίο εκκαθαρίζει την πρώτη του ανάγνωση σήμερα, είναι μια προτεινόμενη τροποποίηση στον αντιτρομοκρατικό νόμο του Ισραήλ. Επί του παρόντος, ένα αλλοδαπό άτομο στο Ισραήλ μπορεί να αναγνωριστεί ως δράστης της τρομοκρατίας μόνο εάν έχει κηρυχθεί ως δράστης της τρομοκρατίας από εξουσιοδοτημένη μη ισραηλινή οντότητα.

    Επιπλέον, η Κνεσέτ προτείνει ένα νομοσχέδιο για τον εξορθολογισμό της μεταφοράς δεδομένων στο Εθνικό Γραφείο για την Αντιμετώπιση της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο ταχύτερος προσδιορισμός των τρομοκρατικών ομάδων. Επί του παρόντος, το NBCTF δεν μπορεί να λάβει πληροφορίες απευθείας από το Υπουργείο Άμυνας, αλλά πρέπει να τις λάβει έμμεσα μέσω της αστυνομίας.

    Ένα τρίτο νομοσχέδιο που προωθείται στην πρώτη του ανάγνωση θα διευκολύνει τις διαδικασίες κληρονομιάς για τους δικαιούχους των ανθρώπων που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της έξαψης της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ.

    Η πρόταση είναι μια προσωρινή εντολή που θα ισχύει για 18 μήνες, από τις 7 Οκτωβρίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Hurriyet: Έλληνες λιμενικοί επιτέθηκαν σε Τούρκους ψαράδες με σιδερολοστούς

    ΗΠΑ: Ασκήσαμε πίεση για την αποκατάσταση των τηλεπικοινωνιών στη Λωρίδα της Γάζας

    Ράλι Ακρόπολις: Κάτω από τον Ιερό Βράχο!



    ΣΧΟΛΙΑ