• Διεθνής πολιτική

    Ισραήλ: «Αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου της Χαμάς» η έκρηξη στο νοσοκομείο στη Γάζα, λέει ο στρατός

    • NewsRoom
    Ισραήλ


    Την Χαμάς δείχνει ο ισραηλινός στρατός, μετά τις προκαταρκτικές του έρευνες,  ως υπεύθυνη για την έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας, η οποία προκάλεσε τον θάνατο εκατοντάδων Παλαιστινίων που νοσηλεύονταν σε αυτό.

    Αν και επισήμως ο ισραηλινός στρατός δεν πήρε άμεσα θέση, περιμένοντας τα αποτελέσματα της προκαταρκτικής έρευνας, πηγές προσκείμενες σε αυτόν είχαν σπεύσει να μιλήσουν εξ αρχής για πιθανότητα η έκρηξη να προέρχεται από ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Χαμάς, καθώς εκείνη την ώρα η οργάνωση πραγματοποιούσε επίθεση με ρουκέτες κατά του Τελ Αβίβ.

    Σε δηλώσεις του νωρίτερα την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού, υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, είπε ότι οι αναφορές για βομβαρδισμό από την πλευρά του Ισραήλ «ακόμη είναι υπό εξέταση». Όπως πρόσθεσε, δεν έχει όλες τις πληροφορίες και ότι θα δοθούν λεπτομέρειες όταν είναι διαθέσιμες. «Θα εξακριβώσουμε τις λεπτομέρεις και θα ενημερώσουμε την κοινή γνώμη. Δεν γνωρίζω να πώ αν ήταν ισραηλινή αεροπορική επιδρομή», δήλωσε.

    «Γίνονται πολλά αεροπορικά χτυπήματα, πολλές αποτυχημένες εκτοξεύσεις πυραύλων και υπάρχουν πολλές ψευδείς αναφορές από την Χαμάς», δήλωσε.

    Διαβάστε επίσης

    Μεσαναταλικό: Ο Αμπάς δεν θα παραστεί στην συνάντηση με τον Μπάιντεν

    Ισραήλ: Καλεί τους πολίτες του να εγκαταλείψουν άμεσα την Τουρκία

    Ισραήλ: Η είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα εξαρτάται από την απελευθέρωση των ομήρων



    ΣΧΟΛΙΑ