• Διεθνής πολιτική

    Ισπανία: 20.000 ευρώ σε κάθε 18χρονο από τη φορολόγηση των πλουσίων

    • NewsRoom
    Η Ισπανίδα υπουργός Εργασίας, Γιολάντα Ντίαθ

    Η Ισπανίδα υπουργός Εργασίας, Γιολάντα Ντίαθ


    Μία πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της κοινωνικής ανισότητας στην Ισπανία ανέλαβε η υπουργός Εργασίας, Γιολάντα Ντίαζ, η οποία πρότεινε να δοθεί σε κάθε νέο στη χώρα 20.000 ευρώ για σπουδές, κατάρτιση ή έναρξη επιχείρησης αφού κλείσει τα 18 του χρόνια.

    Σύμφωνα με την πλατφόρμα Sumar που την διαχειρίζεται η Ντίαζ, η πρωτοβουλία θα κοστίσει 10 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα συγκεντρωθούν με τη φορολόγηση των πλουσίων, με στόχο να εξασφαλιστούν ίσες ευκαιρίες, ανεξάρτητα από το οικογενειακό υπόβαθρο ή το εισόδημα των πολιτών.

    Όπως αναφέρει ο Guardian, οι πληρωμές θα ξεκινούν από την ηλικία των 18 και θα συνεχίζονται μέχρι την ηλικία των 23 ετών.

    Θα συνοδεύονται από διοικητική υποστήριξη για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να σπουδάσουν, να εκπαιδευτούν ή να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση.

    «Το σχέδιο αφορά τη δυνατότητα να δώσουμε στους νέους ένα μέλλον και την ευκαιρία να σπουδάσουν ή να ξεκινήσουν μια επιχείρηση, χωρίς να εξαρτώνται από το επώνυμό τους ή την οικογένεια από την οποία προέρχονται», δήλωσε χαρακτηριστικά η Ντίαζ.

    Διαβάστε επίσης: 

    ΗΠΑ: Πέμπτη άνοδος στις εργοστασιακές παραγγελίες μέσα σε 6 μήνες

    ΤτΕ: Αυξήθηκαν τα επιτόκια καταθέσεων και χορηγήσεων τον Μάιο

    Κίνηση ματ για την επενδυτική βαθμίδα η πρόωρη αποπληρωμή χρέους – €13 δισ. μικρότερο



    ΣΧΟΛΙΑ