• Διεθνής πολιτική

    Ιρανικό αεροπλανοφόρο σε αποστολή σε διεθνή ύδατα λίγο μετά τις προειδοποιήσεις των Χούθι για νέες επιθέσεις

    Ιρανικό αεροπλανοφόρο Το αεροπλανοφόρο Shahid Mahdavi

    Το αεροπλανοφόρο Shahid Mahdavi


    Ένα ιρανικό πολεμικό πλοίο ξεκίνησε μια αποστολή σε διεθνή ύδατα, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν, λίγο μετά τη νέα προειδοποίηση των ανταρτών Χούτι ότι θα μπορούσαν να ανανεώσουν τις επιθέσεις τους σε πλοία που διέρχονται από την περιοχή.

    Το αεροπλανοφόρο Shahid Mahdavi, που λειτουργεί υπό το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, έφτασε σε ύδατα του νότιου ημισφαιρίου, μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars, χωρίς να διευκρινίσει την ακριβή τοποθεσία του.

    Η Fars είπε ότι το σκάφος μήκους 240 μέτρων (787 πόδια) βρίσκεται σε αποστολή άγνωστης φύσης και αναφέρθηκε στο ταξίδι του ως ορόσημο, σηματοδοτώντας το πρώτο εγχείρημα μιας ιρανικής φρεγάτας κάτω από τον ισημερινό.

    Η εξέλιξη ακολουθεί στενά την προειδοποίηση των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούθι στην Υεμένη ότι θα μπορούσαν να στοχοποιήσουν πλοία στην ανατολική Μεσόγειο, σε μια προφανή κίνηση ενάντια στη συνεχιζόμενη εκστρατεία του Ισραήλ στη Γάζα.

    Τον Φεβρουάριο, το Ιράν ανακάλεσε έναν στολίσκο που είχε στείλει στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν εν μέσω επιθέσεων των Χούτι σε εμπορικά πλοία στην περιοχή.

    Οι Φρουροί της Επανάστασης νωρίτερα φέτος είχαν εκτοξεύσει βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς από το αεροπλανοφόρο κατά τη διάρκεια ναυτικής άσκησης. Το πλοίο είναι εξοπλισμένο με προηγμένα συστήματα ραντάρ και αεράμυνας, σύμφωνα με την Fars.

    Διαβάστε επίσης

    Ρωσία: Στη λίστα καταζητούμενων προσώπων ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

    Νέα κόντρα Αργεντινής-Ισπανίας: «Ο Μιλέι έκανε χρήση ουσιών» – «Ο Σάντσεθ έφερε θάνατο και φτώχια»

    Δημήτρης Κουτσούμπας για Πάσχα: Η Ανάσταση βρίσκεται στα δικά μας χέρια



    ΣΧΟΛΙΑ