ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC), ισχυρίζεται ότι επιτέθηκε σε υποδομή της Amazon στο Μπαχρέιν, σύμφωνα με δήλωση που μετέδωσε το Fars, που συνδέεται με την οργάνωση.
Το IRGC «επιτέθηκε στην κεντρική υποδομή δεδομένων της αμερικανικής εταιρείας Amazon στο Μπαχρέιν με αρκετούς πυραύλους κρουζ και την κατέστρεψε», σύμφωνα με μεταφρασμένη ανακοίνωση.
Ωστόσο, το CNBC δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τις πληροφορίες, αλλά επικοινώνησε με το Εθνικό Κέντρο Επικοινωνίας του Μπαχρέιν και την Amazon για σχόλια.
Σημειώνεται ότι οι εχθροπραξίες μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν έχουν κλιμακωθεί τις τελευταίες 10 ημέρες, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε το «τέλος» της εκεχειρίας με το Ιράν.
Και οι δύο πλευρές έχουν έκτοτε εξαπολύσει στρατιωτικές επιθέσεις.
Στόχος οι τεχνολογικοί κολοσσοί
Να σημειωθεί επίσης ότι οι εταιρείες τεχνολογίας βρίσκονταν στο στόχαστρο σε όλα τα στάδια αυτής της σύγκρουσης.
Τον Μάρτιο, εφαρμογές και ψηφιακές υπηρεσίες στα ΗΑΕ ανέφεραν διακοπές λειτουργίας μετά από επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα κέντρα δεδομένων της Amazon Web Services στη χώρα, ενώ υπέστησαν ζημιές και μια εγκατάσταση στο Μπαχρέιν.
Τον Απρίλιο, το IRGC απείλησε με επιθέσεις σε μια σειρά από αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας με δραστηριότητες στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων των Nvidia, Apple, Microsoft και Google.
Από την επανέναρξη των εχθροπραξιών, η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ έχει πλήξει το Ιράν με 10 συνεχόμενες νύχτες επιθέσεων, λέγοντας ότι οι επιθέσεις έχουν ως στόχο να «υποβαθμίσουν τις ιρανικές δυνατότητες που χρησιμοποιούνται για επιθέσεις σε εμπορικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ».
Διαβάστε επίσης:
FT: Νέος γύρος δασμών έως 12,5% από τον Ντόναλντ Τραμπ σε 60 χώρες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Clawback: Στο επίκεντρο της ΠΕΦ οι υποχρεωτικές επιστροφές, στα 200 εκατ. ευρώ το επενδυτικό κίνητρο
- Σπίτι μου 3: Ερχονται δύο βελτιώσεις για όσους θέλουν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι
- Πολεοδομίες: Στο τραπέζι η προαιρετική συνένωσή τους – «Ειλημμένη η απόφαση Μητσοτάκη» για το κτηματολόγιο
- Τα 70 της Motor Oil, η αγωνία του Φέσσα, το σκάκι των Βαρδινογιάννη- Εξάρχου, τι συμβαίνει με Κόκκαλη και Intracom, τα εξώδικα για την Φουσέκη και ποιος είναι ο Ορέστης Μακρής του ΠΑΣΟΚ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.