• Διεθνής πολιτική

    Ιράν: Χάκερς διέκοψαν δελτίο ειδήσεων στην κρατική τηλεόραση και ανέβασαν μήνυμα κατά του Αλί Χαμενεΐ

    • NewsRoom
    Ο πνευματικός ηγέτης του Ιράν, Αγιατολλάχ Σεγιέντ Αλί Χοσσαϊνί Χαμενεΐ

    Ο πνευματικός ηγέτης του Ιράν, Αγιατολλάχ Σεγιέντ Αλί Χοσσαϊνί Χαμενεΐ


    Χάκερς διέκοψαν το Σάββατο εκπομπή στην κρατική τηλεόραση του Ιράν ανεβάζοντας στη θέση της μια φωτογραφία του Αλί Χαμενεΐ  μαζί με το μήνυμα «το αίμα των νέων μας είναι στα χέρια σου», την ώρα που συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες στη χώρα για τον θάνατο της 22χρονης Μάσα Αμίνι.

    Η ομάδα Hacktivist Edalat-e Ali (Δικαιοσύνη του Αλί) ανέλαβε την ευθύνη για το περιστατικό, που έλαβε χώρα γύρω στις 6 το απόγευμα τοπική ώρα κατά τη διάρκεια ενός δελτίου ειδήσεων.

    Η εικόνα που επέλεξαν δείχνει τον Αλί Χαμενεΐ τυλιγμένο στις φλόγες, στο στόχαστρο ενός όπλου.

    Την ώρα που η χώρα συγκλονίζεται από διαδηλώσεις, κατά τις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 180 άνθρωποι, επίσημη ιατροδικαστική έκθεση την Παρασκευή διέψευσε ότι η  Αμινί πέθανε από χτυπήματα στο κεφάλι και τα άκρα, υποστηρίζοντας πως ο θάνατός της ήταν αποτέλεσμα μιας «προϋπάρχουσας ιατρικής κατάστασης». Η οικογένεια της, ωστόσο, έχει αρνηθεί ότι είχε μια προϋπάρχουσα πάθηση και ο πατέρας της έχει κατηγορήσει την αστυνομία για τον θάνατό της.

    Η 22χρονη συνελήφθη  γιατί φέρεται να παραβίασε όρους για την εμφάνιση των γυναικών. Λίγες μέρες αργότερα κατέληξε.

    Η ομάδα Edalat-e Ali είχε προχωρήσει σε ανάλογες επιθέσεις κατά ειδησεογραφικών ιστοτόπων και τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών για να μεταδώσει μηνύματα κατά του καθεστώτος και άλλες φορές μέσα στο έτος, ανέφερε το Iran International.

    Διαβάστε επίσης:

    Ιράν: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στη χώρα – Αναφορές για τουλάχιστον 19 νεκρά παιδιά

    Πάπας Φραγκίσκος σε τροχιά σύγκρουσης με Μελόνι: «Αηδιαστικός και αμαρτωλός» ο αποκλεισμός των μεταναστών

    Διπλωματικό φρένο στο «Τουρκολιβυκό Σύμφωνο» βάζει η Ελλάδα – Για νομικό τερατούργημα έκανε λόγο από το Κάιρο ο Νίκος Δένδιας



    ΣΧΟΛΙΑ