• Διεθνής πολιτική

    Υπό Γερμανική έρευνα το Twitter μετά την εξαγορά του από τον Μασκ

    • NewsRoom
    Ο ιδιοκτήτης του Twitter Elon Musk

    Elon Musk


    Στο μικροσκόπιο των Γερμανικών αρχών έχει τεθεί το Twitter μετά την εξαγορά του από τον Έλον Μασκ. Μάλιστα, η γερμανική Κυβέρνηση πρόκειται να επανεξετάσει το ενδεχόμενο τερματισμού του χειρισμού του επίσημου λογαριασμού του Γερμανού Καγκελάριου, Όλαφ Σολτς.

    Ο επικεφαλής εκπρόσωπος του Scholz, Steffen Hebestreit, ρωτήθηκε για την πολιτική της κυβέρνησης στο Twitter σε μια τακτική συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή και είπε ότι το κλείσιμο του λογαριασμού @Bundeskanzler του Scholz «μπορεί να είναι ένα βήμα, αλλά δεν θα είναι απαραίτητα η τελική απόφαση». «Πρέπει να παρατηρήσουμε τις εξελίξεις σε αυτή την πλατφόρμα και μετά να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας», είπε στους δημοσιογράφους ο Hebestreit, ο οποίος έχει το δικό του επίσημο λογαριασμό με το όνομα @RegSprecher.

    Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Twitter

    Το Twitter ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι κλείνει προσωρινά τα γραφεία του, αφού ο Έλον Μασκ έδωσε στους υπαλλήλους του τελεσίγραφο είτε να παραμείνουν στην εταιρεία “εργαζόμενοι πολλές ώρες σε υψηλή ένταση” είτε να αποχωρήσουν με αποζημίωση απόλυσης τριών μηνών.

    Ο Μασκ απέλυσε το μισό εργατικό δυναμικό της εταιρείας μετά την ανάληψη, προτού ζητήσει από ορισμένους από αυτούς να επιστρέψουν, εγείροντας ανησυχίες για τη βιωσιμότητα της εταιρείας.

    Ο Ομοσπονδιακός Επίτροπος της Γερμανίας για την Προστασία Δεδομένων και την Ελευθερία της Πληροφορίας διέγραψε ήδη τον λογαριασμό του στο Twitter @BfDI_info αυτόν τον μήνα, λέγοντας ότι δεν ήταν σε θέση να ολοκληρώσει ικανοποιητικά έναν έλεγχο νομικής συμμόρφωσης.

    Αναφέρθηκε επίσης σε ένα δελτίο τύπου στις «αδιαφανείς εξελίξεις» γύρω από την εξαγορά του Μασκ και είπε ότι θα επικεντρωθεί στην παρουσία του στην υπηρεσία micro-blogging Mastodon.

    Διαβάστε επίσης

    Ουκρανία: Η Ρωσία εκτόξευσε κατά της Ουκρανίας πύραυλο κρούζ με ομοίωμα πυρηνικής κεφαλής

    «Όχι» στη ρωσική αντιπροσωπεία για την είσοδο τους στην Βαρσοβία

    Στην Κίνα κάλεσε ο Σι Τζινπίνγκ τον Μπόριτς το 2023



    ΣΧΟΛΙΑ