• Διεθνής πολιτική

    ΗΠΑ: Το Ιράν κατέλαβε κινεζικό τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν

    • NewsRoom


    Υπό τον έλεγχο των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν βρίσκεται το τάνκερ Advantage Sweet. Σύμφωνα με το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, το κινεζικό δεξαμενόπλοιο, σημαίας Νήσων Μάρσαλ, βρισκόταν σε διεθνή ύδατα στον Κόλπο του Ομάν, όταν έγινε το ρεσάλτο των ειδικών δυνάμεων του Ιράν.

    Σύμφωνα με στοιχεία από δορυφόρους, το «Advantage Sweet» απέπλευσε από το Κουβέιτ και είχε προορισμό το Χιούστον.

    Το τάνκερ είχε μόλις αποπλεύσει από το Κουβέιτ με προορισμό το Χιούστον του Τέξας. «Το πετρελαιοφόρο Advantage Sweet εξέπεμψε σήμα κινδύνου κατά τη διάρκεια της κατάληψης» ανέφερε με ανάρτησή του στο Twitter ο 5ος Στόλος των ΗΠΑ, που εδρεύει στο Μπαχρέιν.

    Επιβεβαίωση από τον ιρανικό στρατό

    Ο ιρανικός στρατός με ανακοίνωσή του επιβεβαίωσε ότι δυνάμεις του συνέλαβαν ένα τάνκερ με σημαία των Νήσων Μάρσαλ στον Κόλπο του Ομάν.

    Σύμφωνα με την εκδοχή του ιρανικού στρατού, το πλοίο συγκρούστηκε με ένα ιρανικό σκάφος, τραυματίζοντας πολλά μέλη του πληρώματος, μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν.

    «Ένα πετρελαιοφόρο υπό σημαία Νήσων Μάρσαλ συνελήφθη από τις ναυτικές δυνάμεις των ιρανικών ένοπλων δυνάμεων στον Περσικό Κόλπο αφού το πετρελαιοφόρο συγκρούστηκε με ένα ιρανικό σκάφος στον Κόλπο του Ομάν και το πετρελαιοφόρο προσπάθησε να διαφύγει», αναφέρεται στην ανακοίνωση του στρατού.

    «Δύο μέλη του πληρώματος του σκάφους αγνοούνται και πολλοί τραυματίστηκαν από τη σύγκρουση του πλοίου με το σκάφος», προστίθεται.

    Διαβάστε επίσης

    Πούτιν: Ταχύτατα αναπτυσσόμενοι οι δεσμοί Μόσχας-Άγκυρας στον ενεργειακό κλάδο



    ΣΧΟΛΙΑ