• Διεθνής πολιτική

    ΗΠΑ: Την ανεξαρτητοποίησή της ανακοίνωσε η Δημοκρατική Γερουσιαστής Κίρστεν Σίνεμα

    • NewsRoom
    Κίρστεν Σίνεμα

    Κίρστεν Σίνεμα


    Μια γερουσιαστής από την Αριζόνα, η Κίρστεν Σίνεμα, ανακοίνωσε σήμερα ότι αποχωρεί από το Δημοκρατικό Κόμμα, αλλά δεν θα προσχωρήσει στους Ρεπουμπλικάνους, προκαλώντας νέο πονοκέφαλο στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, δεδομένης της ισχνής πλειοψηφίας που διαθέτει στο Σώμα αυτό.

    Πλέον οι Δημοκρατικοί θα έχουν 50 έδρες, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι 49.

    Σε ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η 46χρονη Σίνεμα δηλώνει ότι «ανεξαρτητοποιείται από το ελαττωματικό, κομματικό σύστημα της Ουάσινγκτον».

    Ο Μπάιντεν ήλπιζε ότι για το υπόλοιπο της θητείας του θα περνούσε με μεγαλύτερη άνεση τα νομοσχέδια από τη Γερουσία. Τα δύο προηγούμενα χρόνια οι Δημοκρατικοί διέθεταν 50 έδρες, όσες και οι Ρεπουμπλικάνοι, και βασίζονταν στην ψήφο της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις στην περίπτωση ισοψηφίας. Η νίκη, την περασμένη εβδομάδα, ενός Δημοκρατικού στην Τζόρτζια θα τους εξασφάλιζε μία ακόμη έδρα στο Σώμα αυτό.

    Η Κίρστεν Σίνεμα ήταν ήδη γνωστή επειδή είχε καταψηφίσει ορισμένα νομοσχέδια που προωθούσε ο Μπάιντεν, όπως τη μεγάλη εκλογική μεταρρύθμιση. Η ίδια υποσχέθηκε ότι παρά την ανεξαρτητοποίησή της «δεν θα αλλάξει τίποτα» στον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται.

    Στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Αριζόνα αυτήν την εβδομάδα ο Μπάιντεν χαιρέτισε τη δράση της Σίνεμα χαρακτηρίζοντάς την «εξαιρετική εκπρόσωπο των κατοίκων» της Πολιτείας.

    Διαβάστε επίσης:

    Ερντογάν: Νέες προκλητικές δηλώσεις για την Ελλάδα

    Enterprise Greece: Με 60 ελληνικές εταιρείες η παρουσία στο «The Big 5» στα ΗΑΕ



    ΣΧΟΛΙΑ