• Διεθνής πολιτική

    ΗΠΑ: Ο αμερικανικός στρατός κατέστρεψε νέο «ιπτάμενο αντικείμενο» πάνω από την Αλάσκα

    • NewsRoom
    Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για θέματα Εθνικής Ασφαλείας Τζον Κέρμπι

    Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για θέματα Εθνικής Ασφαλείας Τζον Κέρμπι


    Ο αμερικανικός στρατός κατέρριψε ένα «αντικείμενο μεγάλου υψόμετρου» στο εναέριο χώρο στα ανοικτά των ακτών της Αλάσκας την Παρασκευή, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, λίγες ημέρες μετά την κατάρριψη ενός παρόμοιοι αντικειμένου στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας.

    «Το ονομάζουμε αντικείμενο γιατί αυτή είναι η καλύτερη περιγραφή που έχουμε αυτή τη στιγμή», είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι, προσθέτοντας «δεν γνωρίζουμε σε ποια οντότητα ανήκει αυτό το αντικείμενο».

    Το αντικείμενο καταστράφηκε από πύραυλο αμερικανικού μαχητικού αεροσκάφους «στα πολύ βορειοανατολικά της Αλάσκας, κοντά στα σύνορα Αλάσκας-Καναδά», είπε ο Κίρμπι, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο.

    Ο αμερικανικός στρατός αντιλήφθηκε για πρώτη φορά το αντικείμενο το βράδυ της Πέμπτης και το κατέρριψε την Παρασκευή λίγο μετά το μεσημέρι.

    Το  αντικείμενο πετούσε περίπου στα 45.000 πόδια, χαμηλότερα σε σχέση με το κατασκοπευτικό μπαλόνι της Κίνας  την περασμένη εβδομάδα, και είχε το μέγεθος ενός μικρού αυτοκινήτου, ανέφερε.

    Το κατασκοπευτικό μπαλόνι που καταρρίφθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν περίπου στο μέγεθος τριών σχολικών λεωφορείων, σύμφωνα με αξιωματούχους του Πενταγώνου.

    Διαβάστε επίσης:

    Ουάσινγκτον: Δεν βλέπει «άμεση ρωσική απειλή» για Μολδαβία και Ρουμανία

    Qatargate: Συνελήφθη ο Ιταλός ευρωβουλευτής Αντρέα Κοτσολίνο



    ΣΧΟΛΙΑ