• Διεθνής πολιτική

    ΗΠΑ: Μεγάλες αμερικανικές εταιρίες καλούν τον Τραμπ να «θέσει τέλος στο χάος»

    • NewsRoom

    Ντόναλντ Τραμπ


    Το λόμπι Business Roundtable, που εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρίες, κάλεσε σήμερα τον Ντόναλντ Τραμπ να παρέμβει για να τερματιστεί η συνεχιζόμενη βία στο Καπιτώλιο, η οποία προκλήθηκε από υποστηρικτές του απερχόμενου προέδρου κατά τη διάρκεια συνεδρίασης για την επικύρωση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών.

    «Το χάος στην πρωτεύουσα του κράτους είναι η συνέπεια παράνομων προσπαθειών για την αλλαγή των νόμιμων αποτελεσμάτων μιας δημοκρατικής εκλογής. Η χώρα αξίζει καλύτερα», επέκρινε η ομάδα.

    «Το Business Roundtable καλεί τον πρόεδρο και τις αρχές να θέσουν τέλος στο χάος και να διευκολύνουν μια ειρηνική πολιτική μετάβαση».

    Η Twitter Inc ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει δράση ενάντια σε αναρτήσεις που εμπεριέχουν απειλές και καλούν σε βία καθώς εκατοντάδες διαδηλωτές έχουν εισβάλει στο Καπιτώλιο.

    Μεταξύ άλλων η εταιρεία δεν επιτρέπει σε χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης να αναδημοσιεύουν (retweet), να πατούν like ή να απαντούν σε ένα βίντεο του Ντόναλντ Τραμπ που επαινεί τους υποστηρικτές του, εξαιτίας «κινδύνου βίας».

    Διαβάστε επίσης:

    Μάικ Πενς: Καλεί να σταματήσει αμέσως η βία

    Ο Τραμπ καλεί τώρα τους οπαδούς του να αποφύγουν τη βία!

    Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν θα παραδεχτούμε ποτέ την ήττα »

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ