• Διεθνής πολιτική

    ΗΠΑ: Κυρώσεις σε τρία φυσικά πρόσωπα και μία εταιρεία με έδρα την Τουρκία για συνεργασία με το ΙSIS


    Την επιβολή κυρώσεων εναντίον τριών φυσικών προσώπων και μιας εταιρείας που έχει έδρα στην Τουρκία ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, καθώς αποφαίνεται ότι είχαν σημαντικές οικονομικές συναλλαγές με το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

    Οι αμερικανικές αρχές εκτιμούν ότι αυτά τα πρόσωπα και η εταιρία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διασύνδεση του ISIS με δίκτυο διεθνών χρηματοδοτών. Όπως σημειώνουν, οι συγκεκριμένες διευκολύνσεις επέτρεψαν στην τρομοκρατική οργάνωση να αποκτήσει πρόσβαση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Μέσης Ανατολής.

    Σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη εξέλιξη, η Διευθύντρια του Γραφείου Ελέγχου Εξωτερικών Περιουσιακών Στοιχείων του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, Αντρέα Γκάκι, τόνισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται για να αποτρέψει την επανεμφάνιση του ISIS και να καταστρέψει τα δίκτυα χρηματοδότησης του.

    Κυρώσεις Εναντίον Φυσικών Προσώπων

    Στον Alaa Khanfurah με την κατηγορία ότι παρείχε ουσιαστική οικονομική, υλική και τεχνολογική βοήθεια στο ISIS κατά τη διάρκεια του 2019 και του 2020. Ειδικότερα, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζει ότι η επιχείρηση χρηματικών υπηρεσιών του Khanfurah, η οποία έχει την έδρα της στην Τουρκία, μετέφερε χρήματα σε μέλη του ISIS σε ολόκληρη τη Συρία. Μάλιστα, εκτιμάται ο Khanfurah χρησίμευσε ως βασικός διαμεσολαβητής στη διευκόλυνση της μεταφοράς χρημάτων μεταξύ των ανώτερων ηγετών του ISIS την διετία 2017-2019.

    Στον Ibrahim Ali Awad al-Fay για την ιδιοκτησία της εταιρίας Al-Fay, η οποία έχει την έδρα της στην Τουρκία και κατηγορείται ότι παρείχε ουσιαστική βοήθεια στο ISIS.

    Στον Idris al-Fay, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση στο Ιράκ, με την κατηγορία ότι χρησιμοποίησε την εταιρεία Al-Fay για να διευκολύνει την παγκόσμια διανομή κεφαλαίων για λογαριασμό του ISIS. Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι ο Idris al-Fay χρησιμοποίησε την εταιρία για να κάνει διαμεσολάβηση μεταξύ των ξένων χρηματοδοτών και του ISIS.

    Κυρώσεις επίσης τέθηκαν εναντίον εταιρίας με έδρα την Τουρκία και συγκεκριμένα στην εταιρεία Al-Fay, για την παροχή οικονομικής, υλικής και τεχνολογικής υποστήριξης στο ISIS.

    Διαβάστε επίσης:

    Ανελέητο σφυροκόπημα τη νύχτα στην Γάζα – Ξεπέρασαν τους 200 οι νεκροί στις πολυήμερες εχθροπραξίες

    Αυστριακός ΥΠΕΞ: Σταθερή η στάση της Αυστρίας απέναντι στην τρομοκρατία

    Νίκος Δένδιας: Επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του για τις εξελίξεις στην περιοχή



    ΣΧΟΛΙΑ